Paket/Erbjudande

Från mekanik till soppa på en spik

Kisa, Kinda   -  En del av: Affären Svalsjö med Pers mekaniska kabinett

Under en dagstur med stopp i levande historiska miljöer får vi möta en träkonstnär, en illustratör, en marmeladkokerska, en keramiker och en synnerligen livaktig hembygdsgård där vi bl.a. får kliva in i 1800-talets bondehem.

9.00-10.15   Tiderna är ca-tider

Färden går till Affären Svalsjö med Pers mekaniska kabinett. Där hälsas vi välkomna av Anna och Per Helldorff. Vi får en underhållande visning av Pers mekaniska kabinett, ett rum fyllt med träföremål som rör sig och spelar upp små scener då vi vevar på dem. I affären finns mer av Per och Annas produktion samt annat kul. Här dricker vi vårt förmiddagskaffe med himmelska kardemummabullar och sobra Svalsjökringlor.

10.30-11.30

Därefter åker vi den slingriga vackra grusvägen till Tidersrums kyrka och lyssnar till en av landets äldsta kyrkas märkliga historia.

11.45 -13.15

Lagom hungriga kommer vi sedan till Hargs gård och Hargodlarna. Här äter vi en lokal-producerad lunch i gårdsbutiken. Ann-Sofie Johansson berättar om gårdens utveckling från traditionellt lantbruk till dagens gårdsbutik och marmeladeri.

13.20-13.40

Nu går färden till krukmakeriet Hjortslunds Stengods, ett åretrunt krukmakeri för handgjord brukskeramik. I huset bor och arbetar Anneli Stenmark. Här förvandlas årligen

ett par ton lergodslera till vackra bordsserviser, som tål att användas och annat konsthantverk. Detta kan beskådas i krukmakeriets ut-ställningsrum.

13.45-16.00

Sedan väntar Kisa Hembygdsgård, en oas med utsikt över stora delar av Kisa samhälle. Här dricker vi vårt eftermiddagskaffe och blir visade ”Gölingstorpssamlingen” och skol-museet. Gölingstorpssamlingen är en unik samling vardagsföremål efter fem generationer bönder från gården Gölingstorp. Det var en släkt av duktiga jordbrukare men också skickliga och uppfinningsrika snickare.

Välkommen att boka en dagstur!

Mer från Affären Svalsjö med Pers mekaniska kabinett

Utbud

Prisinformation

Kostnad 350:-/ pers. Inkluderar fika, lunch och guidningar.

Mini-antal personer 20 st.

Bokning och info: Anna Helldorff

Tfn: 0761951670 / 0494 51023, info@helldorff.se

Läs mer om oss

www.helldorff.se www.hargodlarna.se

www.hjortslund.se www.kisahembygdsgard.se

https://sv.wikipedia.org/wiki/Tidersrums_kyrka

Fakta

Kostnad 420:-/ pers. Inkluderar fika, lunch och guidningar. Ni står för buss eller biltransporter och miniantalet personer är 25 st för en tur.

 

Bokning och info: Anna Helldorff

Tfn: 0761951670 / info@helldorff.se

 

Läs mer om oss

www.helldorff.se

https://sv.wikipedia.org/wiki/Tidersrums_kyrka

www.hargodlarna.se

www.hjortslund.se  

www.kisahembygdsgard.se