Evenemang

Örnens dag

Naturum Tåkern, Ödeshög   -  En del av: Naturum Tåkern

Även på vintern samlas det fåglar vid Tåkern. Och det brukar vara på vintern man har störst chans att se havsörnarna runt sjön.

Vi har en örn-guidning kl. 11-12 (kostnad 60 kr/vuxen och 30 kr/barn) samt en visning inne på naturum kl 10.30 under vår trä-havsörn i verklig storlek. Det står även en guide i fågeltornet mellan kl. 10-14. Vi kommer föra vidare våran örn-kunskap och försöka se de mäktiga fåglarna. För med över 2 m i vingspann är det en majestätisk syn att se en havsörn. I dessa adventtider kommer vi även ha julpyntat inne och ute i vårat b-hus kommer fätstationen ha våffelcafé. Ni kan även studera småfåglarna som samlats vid vår fågelmatning nedanför fågeltornet. Varmt välkomna och lär er med om de magnifika örnarna!

Detta är ett samarrangemang mellan naturum Tåkern och Tåkerns fältstation. 

Naturum Tåkern har öppet kl 10-15. Passa på att handla fina naturböcker, snidade träfåglar, spel, mjukisdjur mfl souvenirer i julklapp. 

Boka

Prisinformation

Guidad tur kl 11-12 kostar 60 kr/vuxen och 30 kr/barn, annars är aktiviteterna gratis.

Fakta

Sveriges "vassaste" naturum.
Naturum Tåkern är ett modernt besökscentrum i Glänås, vid fåglarnas sjö Tåkern. Här finns utställning, filmrum, lab, akvarium, souvenirbutik och kaffe/te med enkelt tilltugg. Naturumvärdarna är välkomnande, kunniga och inspirerande. De svarar gärna på frågor. Från naturum utgår flera tillgängliga vandringsleder, såsom Prinsessan Estelles Sagostig och Strandpromenaden. Här finns ett fågeltorn som är tillgängligt för alla genom en lång bred ramp. Välkomna!

Vägbeskrivning

Från väg mellan Vadstena och Ödeshög, sväng i Väversunda mot naturum Tåkern (fågelsjön Tåkern, fågeltorn) Kör ca 12 km innan ni tar vänster mot naturum.

Från E4 tag av i Väderstad. Tag vänster i rondellen mot Ödeshög, gamla E4:an. Följ vägen några km och tag höger mot naturum Tåkern, Svanshals och Tåkerns vandrarhem. Tag vänster i T-kors, kör någon km och tag höger mot naturum. Stor p-plats finns. Möjlighet att köra fram till entrén för personer med funktionshinder.

Faciliteter

Tillgänglighetsanpassad
WiFi
WC/Toalett
Ängsmark
Vandringsled
Onlinebokning
Kaffe/Te
Parkering
Hjärtstartare