Evenemang

Vikbolandssafari – Upplev maten längs väg 209

Norrköping

Vi besöker matproducenter som bjuder in oss till sina gårdar. Vi träffar bl.a. hummande alpackor, kor, strutsar, söta kaniner, glada getter och kacklande kalkoner. Varje tur är unik då gårdens sysslor varierar. Vi törs lova en upplevelse för såväl öga som smaklökar. Glöm inte kylväskan!


Valla Gårdsmejeri är första stoppet på safarin. Här gosar vi med getterna, tittar på gårdsmejeriet och det finns även getost och ekologiska kläder till försäljning. Innan vi åker vidare intas fika med hembakat som finns att köpa på plats.


Lunchen intas på Visätter Kalkongård där grilltallrik kan förbokas och betalas på plats. Vi får en guidning om hur kalkonproduktionen går till och vi får träffa gårdens fina alpackor. Innan vi ger oss till nästa gård  kan man kan köpa med sig färska och nyrökta kalkonprodukter. Grilltallrik 85:- dricka 10:- . Grillad kalkon med potatissallad, grönsallad och bröd.


Sänkdalen gård ELLER Vikbolandets strutsfarm.

Familjen Gunnarsson på Sänkdalens gård har kor och är kända för sin kallpressade rapsolja och sin gårdsglass. På gården får vi se de frigående korna och robotmjölkningen. Vi får också gå in och se deras unika glassfabrik där de gör glass av mjölk från egna kor. I den lilla gårdsbutiken finns kaffe och glass.

ELLER

Vikbolandets strutsfarm får vi träffa gårdens strutsar (jordens största nu levande fågel), grisar, får, lamor och i gårdsbutiken har man möjlighet att hitta närproducerade varor och köpa eftermiddagsfika.


Avfärd 9.30 och åter ca 16.00. Kostnad 225 kr/vuxen och 125 kr/barn. Kostnad för fika och mat tillkommer och måste förbokas och betalas på plats.

 

 

 

Prisinformation

Kostnad 225 kr/vuxen och 125 kr/barn.

Kostnad för fika och mat tillkommer och betalas på plats, måste förbokas.