Evenemang

Historisk guidning om Idult naturreservat och dess fauna

Valö Cafe & Festplats, Kinda   -  En del av: Valö Cafe & Festplats

Följ med Lars och Urban på en guidad tur runt Idhult naturreservat. De berättar om byns historia och unika fauna. Under maj blommar de fantastiska orkidéerna Adam och Eva, men det är otroligt vackert även under sommaren. Samling till guidningen sker på Idhultsparkeringen/tavla.Specialerbjudande på räkmacka och kaffe om så önskas. Förbokas senast en dag innan.

 

Det här är en aktivitet i #Utflykta 2017, se alla aktiviteter här >>

 

Prisinformation

Guidning 1-2 timmar på Idhult, därefter avnjuts en läcker räkmacka med dryck på Valö. 195 kr/ pers

Fakta

Valö sommarservering är en ute servering i naturskön miljö. Vi serverar god närproducerat mat från bl.a Basunda gård. Grillar deras goda Valö-burgare. Vår populära räkmacka som vi är mest kända för, gör vi medans ni väntar. Finns inget godare än en nygjord räkmacka på Valö, väl värd att vänta på i några minuter.  Vi har även mycket annat gott på menyn och fullständiga rättigheter.  Från och med i år är vi även medlemmar i Kinda Mat. God,nyttig och närproducerad mat. Med  bl.a. Fresons ostkaka & kalvdans och grönsaker och ägg, och Kinda gurka med senap och goda sylter från HargOdlarna.

Denna underbara ö som ligger i sjön Björkern har också en fin badplats.Trakterna kring Björkfors är vackra utflyktsmål som låter dig njuta av naturen vare sig du kommer på cykel, moped, motorcykel, bil. Det finns mycket att stanna till vid här också. Bp Nostalgi macken och Björkfors Arthouse, Idhult naturreservat, och om ni vill sova över så finns det både Björkfors Vandrarhem och Villa soläng.

Varmt Välkomna till Vackra Valö

Kommer man med husvagn eller husbil finns det en uppställningsplats lite längre bort än parkeringen. Ni är välkomna att använda badets toalett. För andra finns det ett Vandrarhem och Villa Soläng som erbjuder sängplatser. 

Vägbeskrivning

Åk igenom Björkfors, förbi Valö. Fortsätt och sväng höger när det står vid Idult. Möt Lars och Urban vid utsiktsplatsen där skyltarna om Idult står.