Äta

Valö Cafe & Festplats

Linköping
  • Valö sommarservering är en ute servering i naturskön miljö. Vår populära "räkmacka" som vi är mest kända för, gör vi medans ni väntar. Finns inget godare än en nygjord räkmacka på Valö, väl värd att vänta på. Vi är en del av Kinda-Mat och erbjuder fantastiska råvor. Hamburgare och viltkött från Basunda Gård och grönsaker från Livslotten mm. Vi bakar eget kaffebröd och pajer. Prova gärna vår sagolika ananaspaj med hjortronsylt och grädde! Eller om du bara vill avnjuta en kopp kaffe eller ett glas vin i denna vackra idyll. Vi har fullständiga rättigheter. Här på Valö njuter du alltid av närproducerad och bra mat. Med  bl.a Herresäters ostkaka, halloumiburgare och grönsaker och ägg, och Kinda gurka med senap och goda sylter från HargOdlarna. 

Denna underbara ö som ligger i sjön Björkern har också en fin badplats. Vi hyr även ut trambåt eller kajak för en tur i Björkern.Trakterna kring Björkfors är vackra utflyktsmål som låter dig njuta av naturen vare sig du kommer på cykel, moped, motorcykel, bil. Det finns mycket att stanna till vid här också. Bp-Nostalgi macken och Björkfors Arthouse, Idhult naturreservat, och om ni vill sova över så finns Björkfors Vandrarhem.

              Valö Cafè älskar Närodlat och Ekologiskt!  

Fakta

Kommer man med husvagn eller husbil finns det en uppställningsplats lite längre bort än parkeringen. Ni är välkomna att använda badets toalett. För andra finns det ett Björkfors Vandrarhem som erbjuder sängplatser. 

Vägbeskrivning

Från Linköping, kör väg 34 till Rimforsa och sväng vänster i rondellen. Följ skyltning mot Björkfors. Åk igenom Björkfors och fortsätt längs med sjön. Efter 700m ser ni badplatsen och bron till Valö.

Avstånd från Linköping 60 km, Kisa 23 km,
Åtvidaberg 33 km, Vimmerby 54 km.

Faciliteter

  • Bar
  • Uteservering
  • Café
  • Restaurang med fullständiga rättigheter
  • Badplats