Äta

Valö Cafe & Festplats

Björkfors, Linköping

Valö sommarservering är en ute servering i naturskön miljö. Vi serverar god närproducerat mat från bl.a Basunda gård. Grillar deras goda Valö-burgare. Vår populära "räkmacka" som vi är mest kända för, gör vi medans ni väntar. Finns inget godare än en nygjord räkmacka på Valö, väl värd att vänta på i några minuter.  Vi har även mycket annat gott på menyn och fullständiga rättigheter.  Vi är medlemmar i Kinda Mat och Östgöta mat. Vi jobbar med god,nyttig och närproducerad mat. Med  bl.a Fresons ostkaka & kalvdans och grönsaker och ägg, och Kinda gurka med senap och goda sylter från HargOdlarna. Hamburgare och korv från Basunda gård och hembakat bröd från lokala bagare. Vi bakar även själva när vi har tid.

Denna underbara ö som ligger i sjön Björkern har också en fin badplats.Trakterna kring Björkfors är vackra utflyktsmål som låter dig njuta av naturen vare sig du kommer på cykel, moped, motorcykel, bil. Det finns mycket att stanna till vid här också. Bp-Nostalgi macken och Björkfors Arthouse, Idhult naturreservat, och om ni vill sova över så finns det både Björkfors Vandrarhem och Villa soläng.

Varmt Välkomna till Vackra Valö

Fakta

Kommer man med husvagn eller husbil finns det en uppställningsplats lite längre bort än parkeringen. Ni är välkomna att använda badets toalett. För andra finns det ett Vandrarhem och Villa Soläng som erbjuder sängplatser. 

Vägbeskrivning

Från Linköping, kör väg 34 till Rimforsa och sväng vänster i rondellen. Följ skyltning mot Björkfors. Åk igenom Björkfors och fortsätt längs med sjön. Efter 700m ser ni badplatsen och bron till Valö.

Avstånd från Linköping 60 km, Kisa 23 km,
Åtvidaberg 33 km, Vimmerby 54 km.

Faciliteter

Bar
Uteservering
Kafé
Restaurang med fullständiga rättigheter
Badplats