Boende

Mauritzbergs Slott (Norrköping)

Vikbolandet, Norrköping

I Arkösunds skärgård och vid Bråvikens skimrande vatten tronar Mauritzberg. Ett 1500-tals slott, en träffpunkt, ett hotell, ett natur- och kulturområde och golfanläggning.

Att bo på hotell är att finna en fristad. En oas för kropp och själ, fjärran från vardagens måsten.

Låt Mauritzberg bli din fristad. Här väntar ett slott från 1500-talet, med stilfulla rum i historisk miljö. Här finns det du drömt om och mer därtill – en oas med guldkant.

Huvudbyggnaden har inretts till ett aristokrathem där man med omsorg har bevarat den ursprungliga miljön. Alla rum är luxuöst inredda. Flygelbyggnaden präglas av herrgårdsromantik. Miljön är som gjord för dig som vill njuta av lugnet, avskildheten och den vackra naturen.

Mauritzbergs Slott är klassat som ett fyrstjärnigt hotell. Vi ingår i sammanslutningen Countryside Hotels, som garanterar kvalitet med högt ställda krav på mat, miljö och service.

Boka

Mer från Mauritzbergs Slott (Norrköping)

Utbud

Fakta

På Mauritzberg bor du i stilfull och historisk miljö, i slottets huvudbyggnad eller någon av flyglarna.


Totalt har vi 34 bäddar och 17 rum – vissa med strålande utsikt mot Bråviken, andra mot den fridfulla slottsparken.

I huvudbyggnaden finns en svit och fyra dubbelrum Premium. Alla med sin egen stil, skapad med varsam hand för smak och harmoni. De vackra flyglarna rymmer två dubbelrum och nio kombirum.

Alla rum har wc, dusch, hårtork, telefon, tv och trådlöst internet.

Vi har två fina lodgehus som båda har 4 rum/8 bäddar med egen dusch och toalett.

Lodgehusen är perfekta för ett gäng av vänner eller för en grupp golfare!

Lär känna våra olika rum här

Vägbeskrivning

FRÅN STOCKHOLM
Kör E4 11 mil söderut mot Helsingborg. 10 km efter Nyköpingsbro tar du avfarten mot Arkösund (skylt med färja) och Kolmården. Färjeläget är drygt 20 km från E4. Färjan går mellan klockan 05.30 och 23.00 från södra sidan, minst två gånger per timme. Efter färjan: kör knappt 1 km och tag avtagsvägen till vänster vid skylten Mauritzbergs Slott.

FRÅN NORRKÖPING
Ta Arkösundsvägen 209 (som passerar Norrköpings flygplats). Det är väl skyltat till den vid alla infarter till Norrköping. Efter 24 km (Östra Husby kyrka), sväng vänster vid skylten Mauritzbergs Slott.

FRÅN ÖSTERSJÖOMRÅDET MED BÅT
Till Mauritzbergs Slott kan du komma med båt längs utprickade farleder. Se kustkort 72 eller skärgårdskort 621: 58° 36´ 22" / 16° 40´ 49". Djupet vid den befintliga slottsbryggan är cirka 2,2 meter och det finns kommunalt vatten och eluttag på bryggan.