Evenemang

Framtidsland

Norrköping

17 maj 2014 slår vi upp dörrarna för vår nya storsatsning - utställningen Framtidsland.

Framtidsland kommer att beskriva ett Sverige från 1980. Vi kommer även ta temperaturen på vår nutid, undersöka tidsmarkörer och med hjälp av detta ta sikte mot Framtiden.

De viktigaste områden som vi vill undersöka är arbetsmarknaden, vardagslivet och miljön utifrån ett hållbart perspektiv. Vi kommer att ge exempel och kanske förslag på nya arbetsmetoder och uppgifter, nyetablerade yrken som vi ännu inte har till hands och den nya gröna ekonomi som hänger samman med klimatfrågorna. Sist men inte minst kommer vi lyfta fram vårt dagliga liv, där bostadsbyggandet, hälsofrågor och fritidsfrågor kommer att undersökas.

I utställningen kommer du att få möta dagens forskning och nya idéer om den värld vi måste forma för att det ska finnas en framtid för nästa generation.

Delar av utställningen skapas med hjälp av ungdomsgrupper från olika delar av Sverige. Vårt mål är att just ungdomar ska se utställningen och lämna museet med en känsla av framtidsoptimistism.

Framtidsland produceras med stöd av: ABF, Axfoundation, E.ON, Formas, Stiftelsen Framtidens Kultur, Institutet för framtidsstudier, Kulturbryggan, LO, LRF, PostkodLotteriets Kulturstiftelse, Sensus, Sparbanksstiftelsen Alfa, Svenskt Näringsliv och TCO.

Prisinformation

Fri entré