Sevärdheter

Linköpings stadsbibliotek huvudbiblioteket

Linköping

Välkommen till Linköpings stadsbibliotek, huvudbiblioteket

Huvudbiblioteket i Linköping invigdes år 2000 och ligger i ett vackert kulturstråk vid Domkyrkan, Slottet och Hunnebergsgårdarna.

Du finner oss även digitalt via hemsida, facebook och instagram.

Biblioteket är en mötesplats för människor i olika åldrar, från olika kulturer och med olika bakgrund. På biblioteket kan du hitta litteratur i olika former, få digital handledning och delta vid kreativa litteratur- och berättarevenemang. Här kan du, förutom att låna böcker, använda databaser, få tillgång till bokningsbara datorer, läsa dagstidningar, tidskrifter, ta del av ett rikt utbud av barnaktiviteter, se på utställningar och uppleva intressanta författarbesök. På biblioteket finns också andra hjälpmedel och service för dig som har svårt att läsa tryckt text. Dessutom finns möjlighet att hyra konferensrum.

I biblioteket finns en omfattande samling av böcker rörande Östergötland. Här finns också det gamla stiftsbiblioteket med handskrifter och äldre tryck. I de äldre samlingarna ingår även mynt, medaljer och porträtt samt museiföremål samlade i Kuriositetskabinettet.

Besök gärna caféet i huvudbibliotekets entré tillsammans med en bok och en kopp kaffe i handen!

Res med kollektivtrafiken

Hoppa förbi facebookflöde