Paket/Erbjudande

Gruppguidningar i Motala

Motala

Duktiga guider finns som på beställning guidar grupper året om. Upplev Göta Kanal, Motala Verkstad, Charlottenborgs slott, Radiomuséet och stadsvandringar i Motala stad.

Charlottenborgs slott – Motala hembygdsmuseum
Ta en guidad tur på Charlottenborgs slott. Ett 1600-tals slott som inhyser samlingar knutna till Motala, bland annat Sofia Isbergs unika träsniderier. Här finns också en stor dockskåpssamling samt svensk konst av hög kvalitet.

Sveriges Rundradiomuseum i Motala
"Stockholm-Motala" – ett välkänt anrop. Motala har haft en given plats på radions världskarta sedan tidigt 20-tal. Här byggdes Sveriges första stora rundradiostation, som idag är Sveriges Rundradiomuseum.

Göta Kanal och gamla Motala Verkstad
I Motala påbörjades svensk verkstadsindustri under tidigt 1800-tal.1810 togs det första spadtaget i Motala till det som 22 år senare skulle stå färdigt som Göta kanal. I anslutning till kanalen anlades Motala Verkstad, vilken senare utvecklades till "den svenska verkstadsindustrins vagga". Under rundvandringen besöker vi Göta kanalutställningen, Motala Industrimuseum och arbetarlägenheterna vid "Svarta Raden".

Stadsvandring
Följ med och lär om Motalas historia. Hör om de olika platserna och byggnaderna och vad de har att berätta. Följ med på en vandring från stenåldersbosättning över broar och gator fram till dagens moderna stadskärna.

För bokning och förfrågningar:per-gunnar.andersson2@comhem.se 

Prisinformation

Priser för gruppguidningar fr. 1400 SEK/grupp - begär offert

Res med kollektivtrafiken

Motala Turistbyrå ligger enbart 400 meter från resecentrum