Se och göra

Kanalmagasinet i Mem/ se & göra

Söderköping, Norrköping   -  En del av: Kanalmagasinet Restaurang & Café i Mem, Göta Kanal

Cykeltur

Hos oss på Kanalmagasinet kan du hyra dig en cykel. Ta en tur och upptäck omgivningarna. Vi har flera tips på cykelturer beroende på vad du önskar att se.

Några förslag är att följa kanalbanken mot Söderköping för någon timmes rundvandring eller varför inte ta en sväng ut på Vikbolandet för att se den svenska landsbygden där den är som vackrast.
Ta gärna med en picknickpåse från vårt Café!

Vandra

Enkelt, men härligt är en promenad i våra sköna omgivningar.

Runda slottsparken, följ skogen utmed kanalen och vidare ut på ängarna eller traska längs vattnet utmed Slätbacken.

Det finns inga markerade leder i våra trakter så det blir upp till dig att hitta tillbaka. Ta med mobiltelefon om du mot förmodan skulle gå vilse.

Bada

Vår fördel är inte någon lång sandstrand utan varmt vatten. Mem ligger i en vik och har oftast en riktigt behaglig vattentemperatur.

Längst ut vid Mem står en fyr med en badstege, perfekt för ett dopp i det blå och intill fyren finns även den perfekta solplatsen. Det finns inga träd som skymmer solens strålar och dessutom är det nära till vårt Café när glassuget kommer krypande.

Besök Söderköping

Har du aldrig varit i Söderköping, då är det hög tid!

Har du redan varit där så vet du att det är värt ännu ett besök. Kanalmagasinet ligger endast 6 km från staden dvs. om du färdas på kanalbanken.

Hyr gärna en cykel eller om du har gott om tid, ta en promenad. Staden erbjuder allt från shopping  till ett rikskänt glasscafé.

Läs mer på Söderköpings egen turistsida

Mer från Kanalmagasinet Restaurang & Café i Mem, Göta Kanal

Utbud

Vägbeskrivning

Kanalmagasinet ligger i Mem, ca 2mil utanför Norrköping och ca. 6km från Söderköping. Mest känt är Mem för sitt läge, första slussen i Göta Kanal samt mynningen ut emot St Annas skärgård. Kanalmagasinet ligger vackert och pittoreskt direkt vid Göta Kanal.

Söder ifrån via E22
Norr om Söderköping, efter Göta Kanal, sväng höger mot Östra Husby. Forstätt till orten Tåby, ta där höger vid skylten Mem 7km. Passera Mems Slott och fortsätt fram till Göta Kanal. Kanalmagasinet ligger till höger precis invid kanalkanten.

Norr ifrån via E22
Kör E22 från Norrköping i riktning mot söderut mot Kalmar. Cirka 5km utanför Norrköping vid Tingstad följ skylt mot Mem. Vid Tåby kör rakt fram vid T-korset med stopplikt och följ skyltarna mot Mem. Passera Mems Slott och fortsätt fram till Göta Kanal. Kanalmagasinet ligger till höger precis invid kanalkanten.

Tips! Om resan går från Stockholm via E4
En lite krångligare, men dock så vacker väg är den via färjan från Jönåker/ Kvarsebo över till Vikbolandet. Följ egen karta eller ring oss för en mer detaljerad vägbeskrivning.