Paket/Erbjudande

Vandra i Tjällmo Bergslag

Tjällmo, Motala   -  En del av: Tjällmo Gästgifvaregård

När du kliver in genom dörrarna kliver du också in i historien, Kielmo Krogh som Tjällmo Gästgifvaregård hette, öppnades redan 1670. Här har många kunnat släcka törsten och därtill fått en natts sömn genom åren. Även om såväl hus som mat förändrats genom århundradena så är det viktigaste oförändrat – Gästgifvaregården är alltjämt en perfekt plats för rekreation och batteriladdning. Nu har du några dagar på dig att uppleva naturen och kulturen i Tjällmo bergslag.

Skönnarboleden

En medelsvår vandringsled hittar du i Skönnarboleden som ligger ungefär åtta kilometer norr om Tjällmo. Här ligger en tolv kilometer lång vandringsled med flera genvägar som alternativ. Vid starten vid Christinefors finns det flera rester från bergsbruket, som var i drift fram till 1879, och den efterföljande sågverksindustrin.

Du kommer att vandra på fina skogsstigar och du kommer även att passera en kolarkoja innan du kommer fram till Skönnarbosjön. Här kan du ta ett dopp, dessutom finns det även en grillplats med vindskydd och ett dass om du vill ta en längre rast. Om du fortfarande orkar kan du fortsätta upp till Tyleklint som erbjuder dig en vidunderlig utsikt över markerna runt omkring.

Härlig middag och bekvämt boende

På kvällen dukar gästgivaregården upp en genomarbetad trerättersmeny, där de lokala råvarorna utgör stommen i den måltidsupplevelse som vi vill ge dig. Det finns även möjlighet att beställa vinpaket samt såväl kaffe som avec. Mätt och belåten drar du dig tillbaka till rummet och återkommer på morgonen utvilad till frukosten och en ny dags upplevelser.

Kärnskogsmossen

Nästa dag rekommenderar vi ett besök på Kärnskogsmossen som är en av södra Sveriges största öppna mossar – över den imponerande kalmossen som för tankarna till Norrlands vildmark, hörs storspovens ödsliga skrik, enkelbeckasinens brummande spelflykt, gässens kacklande och tranornas rop. Här finns ca 3 km spångad led över öppen myr.

Mer från Tjällmo Gästgifvaregård

Utbud

Prisinformation

Priser per person
Dubbelrum 2 435 kronor
Enkelrum 2 735 kronor

I priset ingår:

  • Två övernattningar del i dubbelrum på Tjällmo Gästgifvaregård
  • Middag dag 1 Tvårätters
  • Middag dag 2 Trerätters
  • Lunchpaket båda dagarna

 

  • Pensionatsfrukost x2

 

  • Guidning vid Skönnarboleden kan köpas till.

Vägbeskrivning

I mitten av byn Tjällmo längs riksväg 211