Äta

Boställets vedugnsbageri

Vreta kloster, Linköping

Vi bakar goda och vackra bröd med knaprig yta och gott inkråm. Brödet gräddas i vår unika vedugn vilket ger en särskilt god skorpa med riktigt mycket smak.

Vårt bröd är bakat på hantverksmässigt vis och vi bakar på lokalodlat mjöl, riktigt smör och ägg och utan halvfabrikat. Allt för att brödet ska få smak på riktigt.

Vi bakar olika sorters bröd på framförallt råg och vete, en del grova och andra ljusa.Vi säsongsanpassar utbudet så det kan vara dillbröd till augustis kräftskivor eller vitlöksbröd bakat på vitlök odlad på Östgötaslätten i januari.

I vårt mysiga café kan du ta en fika. Vi erbjuder smörgåsar som du själv gör av vårt goda bröd. Vi har även bullar och en smarrig kaka om du önskar.

På lördagar serverar vi sopplunch.

Vägbeskrivning

Vi finns på Fornåsavägen som man når från väg 34. Från väg 34 åker man ca. 3 km mot Fornåsa tills skylten Vedugnsbageri kommer och du följer den åt vänster.