Se och göra

Näs Gårdsbutik

Motala

Näs gård drivs av Göran och Carin Nästorp. Det är en ekologisk KRAV-märkt gård där KRAV-märkningen står för bra miljö, god djuromsorg, god hälsa och socialt ansvar.Här bedrivs en uppfödning av får som startade år 2000.

Vi har nu 90 modertackor av raserna Gotländska pälsfår och Leicesterfår. Det är en renrasuppfödning som  bedrivs på gården och en hel del levandefår säljs vidare.

För att kunna garantera den ekologiska driften   sker all foderproduktion på gården.

Butiken är  belägen i gårdens f.d. arbetarboställe där det förr bodde två barnrika familjer och ett sädesmagasin var inrymt på andra våningen.

Alla fårprodukter baseras på egen uppfödning. Skinnen bereds av Tranås skinnberedning och säljs sedan hela hos oss eller förädlas till olika hantverksalster på gården.De fina lockiga vita och grå får- och lammskinnen blir till tofflor, mössor, vantar, halsdukar, väskor, kuddar, dynor och mycket mer. Dessutom tillhandahåller vi  ett brett sortiment av inredningsdetaljer för hemmet från Ullcentrum på Öland, Paradisverkstaden, Växbo Lin, Lene Bjerre och Artwood.

Butiken ligger endast ett stenkast från stranden och här är bedövande vackert på sommaren. Ta er tid att besöka oss! Ni kommer inte att ångra besöket!

Faciliteter

  • Affär