Boende

Ämtöstugorna

Gryt, Valdemarsvik

På vackra Ämtö i Gryts norra skärgård finns det 12 enkla stugor med självhushåll att hyra. Dusch och mulltoa finns i närliggande sanitetshus. Du kan komma till ön med den skärgårdsbaserade kollektivtrafiken som utgår ifrån Fyrudden eller med Skärgårdslinjen. Parkeringplatser på fastlandet finns och möjlighet till roddbåtar ingår i stughyran.

Kiosk där du kan komplettera lite livsmedel samt godis och glass finns öppen några timmar varje dag från midsommar och framåt.

 

TV samt lite böcker och möjlighet till enklare matlagning finns även i en mindre gemensamhetsstuga i närheten som alla har tillgång till.

Ämtö är en stor ö med  stora möjligheter att vandra runt bland djur och natur och kan vara en plats även för dig som inte har så stor erfarenhet av sjön.

För dig som gillar att basta kan du enkelt boka vår vedeldade bastu efter egna önskemål.

Prisinformation

Att hyra en stuga på Ämtö kostar:

3000 kr/vecka

1600 kr/kortvecka (sön-tors, tors-sön)

600 kr/dygn

Vägbeskrivning

Du åker på E22 tag av mellan Västervik och Norrköping väg 212 mot Gryt fortsätt ca 4 km till Fyrudden parkera på anvisad parkeringsplats. Åk med Skärgårdstrafiken från hamnen i Fyrudden till bryggan vid Ämtö stugby. Båtresan bokas på 0771-711020 senast kl 18.00 dagen innan.

Faciliteter

Dusch
Bastu
Båtuthyrning
Fritidsfiske
Gästhamn
Kiosk
Torrtoa
Vandringsled
Onlinebokning
Badstrand