Sevärdheter

Medevi Brunnsorkester

Medevi, Motala   -  En del av: Medevi Brunns Kultur

Upplev traditionell brunnsmusik i äkta, autentisk miljö!
Medevi Brunnsorkester har spelat i en oavbruten tradition sedan 1870-talet! Nu ger de dagliga konserter från Midsommarafton och 6 veckor framåt.

OBS!  2021 spelar Brunnsorkestern 29 juni - 8 augusti

 

Orkestern

Allt sedan Medevi Brunns tillkomst år 1678, fram till våra dagar, har musiken haft stor betydelse för livet på brunnen. 1700-talets perukklädda musikanter musicerade till taffeln i stora matsalen och till aftonens bal i societetssalongen. Undet 1870-talet engagerade Brunnen en kapellmästare och begreppet Medevi Brunnsorkester uppkom.

Medlemmarna

Musikanterna bestod av sommarlediga eller pensionerade militärmusiker. Numera består Medevi Brunnsorkester av professionella musiker, musiklärare och kompetenta amatörer som på ideell basis för den gamla brunnsmusiktraditionen vidare.

Instrumenten

Medevi Brunnsorkester har hela tiden behållit den traditionella mässingsextetten samt en trumslagare. De spelar på gamla, historiska instrument som skiljer sig avsevärt från dagen. Här klingar musiken exakt likadant som de första mässingsorkestrarna på 1800-talet.

Repertoaren

Orkestern har långt över 1000 melodier att välja på. Under 1800-talet arrangerades den mest skiftande musik för mässingssextett. Där fanns seriös musik, opera, valser, marscher och slagdängor. Idag har de även nyare musik som anpassats för mässingssextett.

Grötlunk

Varje kväll under brunnssäsongen marscherar brunnsorkestern med besökare bakom sig.

Mer från Medevi Brunns Kultur

Utbud

Prisinformation

Ingen entré

Alla konserter är gratis

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

18 km norr om Motala längst R50, skyltat Medevi

Faciliteter

  • Uteservering
  • Café