Service

Turistinformationen i S:t Anna skärgård

Sankt Anna, Söderköping

Intill turistinformationen finns Edgards hus som är bevarat interiört och exteriört från 1918.

Området är lantligt och lugnt. Ängar med betesdjur, skogen med blåbär. Sitt i de gammeldags trädgårdsmöblerna och se över åker och äng ut mot vattnet.                                                                                      

Turistinformation med personlig information samt broschyrer på svenska, tyska och engelska samt tillgång till dator och internet. Turlistor till båttrafiken. Menyer till serveringar i Sankt Anna. Hitta lediga rum och stugor för övernattning. Information om vandringsleder och bad. I Edgards hus finns utställningar av utvecklingsprojekt i skärgården och visning av hantverk. I uthuset en marknadsbod med försäljning.

Café i anslutning till turistinformationen och trädgård där besökare kan koppla av och även ha med egen fika, med utsikt mot havsviken och strandängen. Smaka på det som odlas i trädgårdssängarna. Naturreservat med Strandängspromenaden som är ca 800 m och tillgänglig för barnvagn och rullstol, på halva sträckan ett fågeltorn med utsikt över strandängen. Informationsskyltar med text och bilder vid fågeltornet, om fåglar och växter i området. Fikabord längs vägen. Där finns också Skogsstigen som är ca 1200 m. Stigen går genom olika naturtyper och är kuperad, inte tillgänglig för barnvagn och rullstol.

Se i portalen www.sanktanna.com för evenemang, boende, restauranger, caféer, vandringsleder mm i Sankt Anna. Där finns fina naturbilder och beskrivningar av olika naturområden. Välkommen!

.

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Husen anpassade för rullstol och barnvagn.

Strandängspromenaden och fågeltorn anpassad för rullstol och barnvagn

Bra parkeringsmöjligheter. Nära busshållplats.

Faciliteter

Internet
Kafé
Motionsslinga
Tillgänglighetsanpassad
WC/Toalett
Vandringsled