Sevärdheter

Shakespeare på Gräsgården

Vadstena

Vår vision är att skapa ett forum i vilket Shakespeares dramer är det universella språket för att föra olika grupper oavsett kön, ålder, social bakgrund, sexualitet och etnicitet samman och att utifrån en regional utgångspunkt berätta om och förstå världen. Vi erbjuder en helhetsupplevelse kring Shakespeares dramatik i en unik, historisk miljö till den som söker en kulturell aktivitet i Östergötland.

Shakespeare på Gräsgården har genom åren utvecklats till ett erkänt nationellt forum för Shakespeares drama. Sedan sommaren 1996 har vi spelat Shakespeare på Gräsgården i Vadstena, ett initiativ som togs av konstnärlige ledaren Pontus Plænge. Viljan är att med enkla medel nytolka Shakespeare på träscenen som byggs upp framför det som en gång var kung Magnus Erikssons nöjespalats. Spelplatsen är på många sätt unik och omges av en tegelröd fasad från 1200-talet samt en kalkstensblå monumentalkyrka från 1400-talet. Kungapalatset tjänar som fond med entréer och sortier.

Shakespeare på Gräsgården erbjuder också utbildning. En lång och i Sverige unik erfarenhet av att spela Shakespeare har givit de medverkande skådespelarna en kompetens som vi nu vill förmedla vidare. Vi ger kurser för amatörer, för unga människor som vill pröva på teater och skådespeleri på en lite mer avancerad nivå, samt som fortbildning för teaterhögskolestudenter och professionella skådespelare.

Res med kollektivtrafiken

Hoppa förbi facebookflöde

Faciliteter

Onlinebokning