Boende

Nygatan 4 - Gårdshus / stuga uthyres i centrala Vadstena

Vadstena

Hem

Kom och bo i vårt gårdshus anno 1925 nästa gång du besöker Vadstena.  Vi bor i centrala Vadstena med ett stenkast till Stora Torget och Storgatan med restauranger, caféer och affärer. Det är endast ett par minuters promenad ner till strandpromenaden och badmöjligheter i Vättern, samt de sevärdigheter som muséer och historiska byggnader som vår vackra stad har att erbjuda.

Gårdshuset

Lägenheten på cirka 50 kvadratmeter ligger på bottenvåningen i vårt gårdshus och består av två rum, ett fullt utrustat kök och ett badrum med toalett och dusch. Den har fyra bäddar - ett sovrum med två enkelsängar samt ett vardagsrum med bäddsoffa för två. Vardagsrummet har en kakelugn som kan användas av våra gäster. Tvättmaskin och WiFi finns i lägenheten. Våra gäster har tillgång till en uteplats och grill. Rökning är inte tillåten inomhus eller på innergården. Bil/ar kan parkeras på närliggande parkeringar runt omkring i centrum.

Om Nygatan 4 och oss

Nygatan hade sitt nuvarande namn redan på 1600-talet och utgjordes då av en obebyggd kålgårdstomt. Tomten förblev densamma fram till 1850-talet då en fru Rök, sällskapsdam hos generalskan Edenhielm, köpte den och lät uppföra den byggnad som alltjämt utgör stommen till det hus som står här idag.

Från början så gick man in i huset från gatan och runt 1870-talet huserades en av Vadstenas äldsta privatskolor i delar av nedervåningen. Sedan dess har huset används som privatbostad.

Gårdshuset sägs ha uppförts 1925, men bilder från 1890-talet visar att det låg en liknande byggnad där innan.

På Nygatan 4 bor sedan 2012 familjen Gray. Vi är ett svensk-engelskt par med två barn och en hund.

Pris och vad som ingår

Priset per natt är:

Högsäsong (maj-aug)  - 1200 kr/natt och 6000 kr/vecka.

Lågsäsong (sep-april) - 750 kr/natt och 3000 kr/vecka.

Sänglinne, bad- och handdukar ingår i detta. Tillgång till resespjälsäng och barnstol finns.

Gårdshuset är ett självhushåll och gästerna städar själv boendet innan utcheckning. Slutstädning går att ordna mot debitering.

Bokning och kontakt

Förfrågningar och bokning görs till nygatanfyra@gmail.com eller på 073-0943218.

Vår adress är Maria och Oliver Gray, Nygatan 4, 59230 Vadstena.