Boende

Nygatan 4 - Gårdshus / stuga uthyres i centrala Vadstena

Vadstena

Hem

Kom och bo i vårt gårdshus anno 1925 nästa gång du besöker Vadstena.  Vi bor i centrala Vadstena med ett stenkast till Stora Torget och Storgatan med restauranger, caféer och affärer. Det är endast ett par minuters promenad ner till strandpromenaden och badmöjligheter i Vättern, samt de sevärdigheter som muséer och historiska byggnader som vår fina stad har att erbjuda.

Gårdshuset

Lägenheten på ca. 50 kvadratmeter ligger på bottenvåningen i vårt gårdshus och består av två rum, ett fullt utrustat kök och ett badrum med toalett och dusch. Den har fyra bäddar - ett sovrum med två enkelsängar samt ett vardagsrum med bäddsoffa för två. Vardagsrummet har en kakelugn som kan användas av våra gäster. Tvättmaskin och WiFi finns i lägenheten. Rökning är inte tillåten inomhus eller på innergården. Bil/ar kan parkeras på närliggande parkeringar runt omkring i centrum.

Om Nygatan 4 och oss

Nygatan hade sitt nuvarande namn redan på 1600-talet och utgjordes då av en obebyggd kålgårdstomt. Tomten förblev densamma fram till 1850-talet då en fru Rök, sällskapsdam hos generalskan Edenhielm, köpte den och lät uppföra den byggnad som alltjämt utgör stommen till det hus som står här idag.

Från början så gick man in i huset från gatan och runt 1870-talet huserades en av Vadstenas äldsta privatskolor i delar av nedervåningen i huset. Sedan dess har huset används som privatbostad.

Gårdshuset uppfördes 1925, men bilder från sekelskiftet visar att det låg en liknande byggnad där innan.

På Nygatan 4 bor sedan 2012 familjen Gray. Vi är ett svensk-engelskt par med två små barn och en katt.

Pris och vad som ingår

Priset per natt är 1200 kr och per vecka 6000 kr.

Sänglinne och handdukar ingår i detta. Tillgång till barnsäng och barnstol finns.

Gårdshuset är ett sk. självhushåll. Detta innebär att man som gäst själv förser sig med vad man behöver för att bo här samt att man städar innan man lämnar boendet. Slutstädning går att ordna mot debitering samt om vi kommit överens om detta i förväg.

Bokning och kontakt

Förfrågningar och bokning görs antingen på email nygatanfyra@gmail.com eller över telefon 0707 750543.

Vår adress är Maria och Oliver Gray, Nygatan 4, 59230 Vadstena.