Se och göra

VätternKajak (Hästholmen)

Ödeshög

Hyr kajak eller kanot av oss och ge er ut på några timmars eller dagars paddling! Vi har många stabila kajaker, de flesta som kommer till oss är nybörjare och inga förkunskaper krävs. Dessutom finns det mängder av spännande paddelvatten i vårt område! Vi kan även hjälpa er med tips, tillbehör och transport, för att er kajakutflykt skall bli så trygg och rolig som möjligt!

Eller köp en kajak av oss! Vi har ett stort utbud, och hos oss får ni prova er kajak innan köp! Det finns en mängd modeller att välja bland! Vår butik finns i hamnområdet vid Vadstena Slott. Här har vi vårt huvudlager med mängder av kajakmodeller från flera olika tillverkare. Kom hit och se vilken modell som bäst uppfyller dina behov! Besök gärna vår hemsida www.vatternkajak.se för mer info om vår kajakförsäljning.

Boka

Prisinformation

Enkelkajaker
Plastkajak: 350kr/dag.

Dubbelkajaker

Plastkajak: 650kr/dag.

 

 

 

Fakta

Mer om kajakuthyrning:

Kajakpaddling kan vara så många olika saker, och det är en del av det fantastiska med denna sysselsättning. Alla möjligheterna. Man kan paddla långt och länge, eller man kan stanna hela dagen på en vacker ö eller strand, strosa runt, läsa en bok. Eller bara ta kajaken på en kort sväng och komma tillbaka ett par timmar senare. Det är olika sorts njutningar och man kan variera dessa i det oändliga. Är vi ett stort gäng som vill umgås eller nöjer jag mig med mitt eget sällskap? Själva paddlingen är ofta väldigt meditativ. Det är ett enformigt arbete kroppen utför och tankarna kan vandra fritt där mellan himmel och hav. Paddlingen kan också vara en liten upptäcktsresa in i vikar som bara är tillgängliga med hjälp av en kajak. Nya överraskningar väntar bakom varje sten. Eller så kan det kan vara en vild lek i fräsande bränningar. Inget sätt är fel, inget är bättre eller sämre än det andra, så utnyttja de möjligheter som passar just dig.
Vad det handlar om är att umgås med sig själv och kanske några vänner på ett rofyllt sätt. Ett gemensamt drag för oss kajakälskare är att vi genom våra turer tankar den energi som det moderna samhället kräver att vi ska ha. Detta gör vi genom att vistas i vacker rofylld natur men också genom att välja en nivå på äventyr som passar just oss själva.

Vägbeskrivning

Kajakuthyrning Hästholmens Hamn/ Omberg

Vägbeskrivning:
* Från E4:an, sväng av i Ödeshög, åk norrut mot Vadstena, ca 6km. Vid Hästholmenkorset, sväng vänster mot Hästholmen.
* Från Rv 50 norrifrån, för söderut förbi Motala, och vidare mot Vadstena. 24 km söder om Vadstena / 6km norr om Ödeshög, sväng höger i Hästholmenkorset, mot Hästholmen.
// Kör ca 1km rakt genom det lilla samhället. Vägen slutar vid Hästholmens hamn. Här har vi vår kajakuthyrning. Parkera får man göra i 4tim i hamnen, vill man stå längre tid finns en parkering ca 300m innan hamnen.

Faciliteter

  • Affär
  • Kanotuthyrning
  • Konferensmöjligheter
  • Året runt öppet
  • Onlinebokning