Evenemang

Familjeutflykt ut i naturen med EKOTUREN.

Norrköping

 Mer information om turerna

*Heldags Grottur den 4/4. 

För alla påsklovslediga barn och föräldrar. Ta chansen att upptäcka flera av Kolmårdens grottor och samtidigt få veta hur de bildats och hur de enligt folksägner har använts.

OBS! Denna utflykt kräver att man klarar lite mer strapatsrik terräng då vi rör oss på bergskanter och i trånga grottor.  Det krävs oömma kläder och en god rörlighet om man vill utforska grottorna. En ficklampa kan också komma till pass. Vi stannar vid en eldstad, där vi kan äta det vi har med oss i vår matsäck. 

Avfärd klockan 10.00 och hemkomst ca 16.00. Pris: 225 kr/vuxen och 125 kr/barn.

Vårfiske i Sankt Anna den 5 april. 

För alla påsklovslediga barn och vuxna som vill passa på att prova fiskelyckan. Vi gör som vanligt upp en lägereld där ni kan grilla det ni har med er till lunch.

Hyra av fiskespön måste förbokas. Hyran är 50 kr/spö samt merkostnad för extra drag tillkommer.

Ta med egen fika.

Bussen avgår från Norrköpings bussterminal 9.00 och Söderköping 9.30 är åter i Söderköping ca 15.30 och Norrköping ca 16.00. Pris:225 kr/vuxen och 125 kr/barn.

*Håvar vi småkryp och hackar mineraler 20/6 . Man tar med fika och korv som vi kan lägga på den uppgjorda lägerelden under kvällen. Tid 16.30- ca 20.00. Kostnad 50 kronor/vuxen och gratis för barn (då Fritidskontoret sponsrar denna turen

* Kvälls-Grottur den 27/6. Avgång 16:30 (åter ca 20:00). Pris endast 50 SEK/vuxen.

Väck din inre äventyrare och häng med Ekoturen på grottutflykter. Här får både din fantasi och din fysik lite utmaningar. tag med egen fika. Obs - förbokning
avgång 16:30 (åter ca 20:00)

OBS! Denna utflykt kräver att man klarar lite mer strapatslik terräng, då vi rör oss på bergskanter och trånga grottor.  Det krävs oömma kläder och en god rörlighet om man vill utforska grottorna. En ficklampa kan också komma till pass. Men det går även att delta, utan att man undersöker grottornas inre. Egen matsäck medtages.

*Ta med svampkorg och ladda med kaffe i ryggsäcken 9/9., för nu bär det av till svampskogen. Svampkonsulent Anki Arvidsson. Hon lär oss om goda svampar och vilka vi ska lämna kvar i skogen. Vi göra upp eld där vi kan grilla vad vi har med oss i ryggsäcken. Avfärd: 10.00-ca 16.00.Pris: 225 kr/vuxen och 125 kr/barn/ungdom t.o.m 18 år

 

 

 

 

 

Prisinformation

50 SEK /vuxen. Turen sponsras av Norrköpings och Finspång kommuner