Boende

Harstena Turistservice

Harstena, Valdemarsvik

Harstenaresan

hoppas vi skall ge dig ny kunskap och nya upplevelser i mötet med den genuina skärgårdskulturen.

Boka boende

i stuga eller lägenhet för längre eller kortare tid. Vi har plats för 24 gäster i enkelrum eller 48 gäster i dubbelrum, de flesta rummen i stugor med delad dusch och toalett. På Harstenas egen sida www.harstena.se finns förslag till boende. 

Dygnsboende kan bokas online (extern hemsida) www.harstena.se/onlinebokning

Och för veckoboende ser du i bokningskalendern vilka stugor som finns lediga och skickar bokningsförfrågan. www.harstena.se/stuguthyrning/bokningsformular.asp

Aktiviteter

Du kan fiska upp din egen lunch, paddla kajak eller ta med barnen på långpromenader utåt ön och söka efter de ihåliga stora ekarna som finns på flera ställen. Att leta upp en egen klippa att sola och bada vid är också härligt. Kanske vill du boka en tur ut på sjön när fiskaren hämtar dagens fångst i sina nät och ryssjor. Det kan bli ett roligt äventyr och minnen som ger resan ett starkt innehåll. Det brukar vara barnens favoritaktivitet. På sommaren kan du besöka Restaurang Loftet med båthusatmosfär. Du kan också köpa rökt fisk och färskt bröd för en lättlagad måltid.

Båttransporter

För en familj med barn och bagage kan du enklast boka Harstena Turistservice som hämtar vid bryggan och även kör packningen med traktor till stugan på Harstena. Boka online (www.harstena.nu)

Med Skärgårdslinjen kan du åka med från Fyrudden till Harstena alla dagar i veckan under sommaren. Boka på 0760- 775550

Boka

Prisinformation

Se hemsidan www.harstena.se

Vägbeskrivning

Till Fyrudden
Från Norrköping: Åk E22 söder ut mot Valdemarsvik. På vägen passerar ni bl a Söderköping och Ringarum. Tag väg 212, passera genom Valdemarsvik och fortsätt mot Gryt och vidare ut till Fyrudden.
Östgötatrafiken har även busstrafik från Norrköping till Fyrudden.

Från Fyrudden kan man sommartid åka med skärgårdsbåten M/S Ellen af Harstena ut till Harstena.

Faciliteter

Restaurang
Affär
Bastu
Båtuthyrning
Gästhamn
Kanotuthyrning
Konferensmöjligheter
Badplats