Boende

KustCamp Ekön Stugor

Gryt, Valdemarsvik   -  En del av: KustCamp Ekön Camping

Bo  i röd liten stuga iunderbar havsmiljö! I yttersta havsbandet hittar du KustCamp Ekön ett riktigt familjeparadis, beläget på en halvö i naturreservatet, bildat för det rörliga friluftslivet.

Fantastiska badklippor med vy över hav och farled. Unik klapperstensstrand. Långrund badplats för de små.

Fyra stjänor strålar över KustCamp Ekön. Fler gäster än någonsin tidigare har hittat vägen till oss.

Stugor:

Allt från enkla stugor utan dusch och toa till stora trevliga villvagnar med två sovrum och stor altan. Prova våra poppulära villavagnar till specialpris så de är otroligt billiga. Stora och rymliga och vissa är även anpassade för rullstolsburna.

Mer info och bilder finns även på www.campa.se

Camping:

Nu har alla gäster tillgång till nybyggda toaletter och duschar, allt i högsta standard med kakel och klinker. Varmvatten produceras av sol och förnyelsebara bränslen, allt för miljöns bästa.

Vi erbjuder ett rymligt gästkök och diskrum med panoramafönster mot vattnet. Njut av utsikten och använd någon av våra två restaurangdiskmaskiner utan kostnad.

Vi har husbilsplatser med förstärkt underlag! De flesta platser har utsikt mot havet, och ändå kan du ströva i naturen på klipporna längs havet, tack vare att campingen ligger på en halvö.

Möjlighet finns till säsongscamping hos oss, för mer information kontakta oss. 

Restaurang Ekön:

Läget kan inte bli bättre. En fantastisk utsikt över Eköns camping & östersjön! Här kan du få en god bit mat, eller bara njuta vin eller öl på vår uteservering. Meny hittar ni på vår hemsida www.campa.se

Aktiviteter:

Njut av lugnet, närheten till naturen och storslagen miljö. Vandra på Östgötaleden som sträcker sig genom campingen eller prommenera upp till utsiktstornet med fantastisk skärgårdsvy över Gryts underbara skärgård som är en av Sveriges mest örika. Har du tur kan du se både sälar och havsörn om du tar med kikaren. 

För den som inte vill sitta still finns flera lekplatser på campingen och hela skärgården att utforska. Ostkustens Kajak hyr på campingområdet ut kajaker, cyklar och SUP brädor. Längs kusten finns det många slingrande stigar perfketa att utforska med mountainbike.

Drömmer du om att fånga de riktigt stora gäddorna eller vara helt ensamma på en egen ö? Hos oss kan du hyra motorbåt med styrpulpet perfekt för att utforska skärgården. För den mindre sjövane finns möjlighet att ta sig ut till öarna via Skärgårdslinjen.  

Utmana familjen i minigolf eller musikquiz. Under högsäsongen kan du delta i allsång och musikunderhållning. För mer information se vår eventkalender på vår hemsida www.campa.se.

Baden

På Ekön finns bad för alla smaker. Vid Eköns fantastiska badberg du får kännslan av att vara ute i skärgården utan att behöva ta båten. Från klipporna kan du hoppa i eller ta badstegen ned till vattnet. På badbryggan kan du sola eller hoppa i därifrån för att få ett uppfriskande dopp. Vi har även en unik Klapperstenstrand med härligt slipade stenar. 

Boka

Mer från KustCamp Ekön Camping

Utbud

Prisinformation

 Stugpriser se pdf till höger

 Se www.campa.se

Vägbeskrivning

E22 norr om Västervik, söder om Norrköping. Avfart Valdemarsvik mot Gryt väg 212. 2 km efter Gryt sväng höger på Ekövägen. Skyltat från E22.

Koordinater för

KustCamp Ekön

Decimal N58.1737 E16.8521

WGS84 58°10'25.67'' 16°51'8.22

RT90 X6450486 Y1561616

Faciliteter

 • Friluftsbad/Utomhusbassäng
 • Båtuthyrning
 • Café
 • Familjecamping - åldersgräns kan förekomma
 • Kanotuthyrning
 • Kiosk
 • Kreditkort accepteras
 • Latrintömning för fasta tankar
 • Lekplats
 • Restaurang med fullständiga rättigheter
 • Quick stop
 • Badstrand