Boende

Dahlströmska gården rum & frukost, Vadstena

Vadstena

Hospital anno 1836

Ett Hospital från 1836 har återuppstått som rum & frukost. Dahlströmska gården i Vadstena är boendet för dig som tröttnat på spa-avdelningar, heltäckningsmattor och minibarer. Här finns istället gott om gamla kakelugnar, trägolv och spröjsade fönster.

Historisk upplevelse

Dahlströmska gården rum & frukost är en historisk miljö som inte bara erbjuder logi över natten. Under 1800-talet var byggnaderna en del av Wadstena hospital, nämligen förstaklassavdelningen för män. De välbevarade husen andas fortfarande atmosfären av den tidens omsorg och din vistelse blir både rekreation och museibesök i ett.

2012 blev Dahlströmska gården byggnadsminne och kulturarvet har ett skydd som omfattar såväl exteriör som inredning. Här kan man studera den ursprungliga planlösningen medan detaljer och hantverk berättar om gamla tider. Du bor i välproportionerade rum, slår upp fönstren mot innergården och intar en ekologisk frukost i den gamla matsalen...

Vi har också ordnat en geocaching-runda med hospitalet som tema. Med GPS hittar du våra gömmor och varje plats bjuder på sin historia.

Miljöklokt boende

Dahlströmska gården är sedan våren 2018 KRAV-certifierad i den högsta klassen. Detta innebär att minst 90% av det som serveras på frukostbuffén är ekologiskt. Genom detta bidrar du som gäst till ökad biologisk mångfald i form av mera humlesurr och fågelkvitter. 

Centralt läge

Dahlströmska gården ligger centralt, nära Klosterkyrkan, på det gamla hospitalsområdet i Vadstena. Strax intill finns Mårten Skinnares hus, Hospitalsmuseet och den lummiga hospitalsparken. Det är cirka 100 meter till bad i Vättern och fem minuters promenad till Storgatan med restauranger och affärer.

Hyra av möteslokal

Dahlströmska gården erbjuder inte någon högteknologisk miljö. Däremot avskilt läge och rofyllda grupprum i blandade storlekar. För årsmötet, mötet med kollegorna eller föreningsmötet går det även att boka lunch eller fika tillsammans med hyra av möteslokal.

Bokning

På vår online-bokning hittar du mer detaljer. Klicka här för att komma direkt till vår bokning.

Du är också välkommen att boka via e-post eller på telefon.

Mejl: bokning@dahlstromskagarden.se

Tel: 0143-100 23

Här tar vi också emot dina frågor och önskemål!

Boka

Prisinformation

Dubbelrum eller tvåbäddsrum: från 1150 SEK/natt

Enkelrum: 850 SEK/natt

Extrasäng: 400 SEK/natt

Är du intresserad av att hyra hela huset, boka för en större grupp eller för en konferens? Hör av dig till oss för offert.

Res med kollektivtrafiken

Vadstena brandstation, buss

Fakta

Två flygelbyggnader med sammanlagt 11 rum/25 bäddar. (Enkelrum, dubbel- och tvåbäddsrum samt rum för 3-4 personer). 

Ekologisk frukostbuffé ingår.

Picknickkorg kan bokas.

Fri WiFi.

Guidad visning i hospitalsmiljön kan bokas.

Möteslokaler för det lilla och mellanstora sällskapet finns att hyra. 

Aktuell information om hur vi hanterar riskerna i samband med Covid-19 finns att läsa här.

 

Vägbeskrivning

Från vägen Ödeshög-Motala (gamla väg 50), sväng av vid skylt Birgittaområdet .
Kör Klosterledsgatan ca 900 meter.
Sväng höger in på Lastköpingsgatan.
Sväng höger vid Hospitalsmuseet in på Jungfrustigen, ta första höger igen. Husen ligger längst in på höger sida. Gratis parkering finns vid vändplan i direkt anslutning till Dahlströmska gården.

Kommer du med elbil finns det tre offentliga laddplatser i Vadstena. Den närmaste ligger bara 400 meter från Dahlströmska gården, bakom kommunhuset (Klosterledsgatan 35).

Faciliteter

 • Hårtork
 • Konferensmöjligheter
 • Kreditkort accepteras
 • Kylskåp
 • Mikrougn
 • Samlingsrum
 • WiFi
 • Frukostservering
 • Året runt öppet
 • Onlinebokning
 • Kaffe/Te
 • Parkering
 • Strykbräda