Se och göra

Ombergs Zipline

Omberg, Ödeshög

Här har vi 11 stycken ziplines Våra besökare är allt ifrån spralliga 7-åringar till 82-åriga krutgummor, hit kommer de som vill ha en annorlunda naturupplevelse, en fartfylld svensexa eller kanske för att bota en höjdskräck. Framförallt är Ombergs Ziplinebanor en social aktivitet som roar och underhållar flera åldersgrupper och människotyper. Så ta med släkten, kompisgänget eller företaget på en sanslöst rolig, härlig och minnesvärd upplevelse i Ombergsskogarna!

Vid Ombergs Ziplines är naturupplevelsen i centrum. Våra ziplinebanor är placerade i både fantastisk, ljus bokskog och i rustik, trolsk barrskog. Våra klättringar och zippar sker främst i små grupper och tillsammans med en av OmbergsEvents instruktörer. Inga förkunskaper krävs, och all utrustning ingår.

Här finns elva ziplinor (vajrar) på 6-13 meter höjd. Bland annat har vi en zipline med fritt fall! Vi har även två höghöjdsbanor, den lilla på ca 5 meter höjd, och den högre på ca 10 meters höjd.

Vad är Ziplines?
En zipline är en vajer spänd mellan två träd. Man kopplar sin sele och säkerhetslinor till vajern och kastar sig utför. Vi har olika typer av banor - någon med springstart utför ett stup, en annan med fritt fall. På Omberg har vi totalt 11st ziplinor, fördelade på fem olika etapper. Plattformarna är placerade på 6-13 meters höjd.

Vad är en Höghöjdsbana?
En höghöjdsbana är som en hinderbana fast ovan marken. Med en sele, hjälm och säkerhetslinor så vandrar man runt banan och genom de olika momenten.
Vi har två banor:
- En bana på 4-5 meter ovan mark belägen mitt i Ombergs fantastiska bokskog. Den här banan har enklare stationer.
- En bana på ca 10 meter ovan mark belägen i en härligt mörkgrön granskog strax intill den andra banan. Den här är något tuffare, både höjd- och stationsmässigt.

Deltagande och förkunskaper
Inga förkusnkaper krävs. De flesta som kommer till oss har aldrig tidigare haft en klättersele på sig. Vi har haft besökare från 7 år upp till 82 år!

Lilla Höghöjdsbanan och Lilla Ziplinebanan Minimiålder: 7 år. Barn 7-9 år klättrar med en ansvarande vuxen. Barn från 10 år får klättra på egen hand.
Stora Höghöjdsbanan och Stora Ziplinebanan Minimiålder: 9 år. Barn 9-11 år klättrar med en ansvaraande vuxen. Barn från 12 år får klättra på egen hand.

Max vikt är 130kg/ deltagare.

Ansvar
All klättring sker på eget ansvar, vi tillhandahåller all säkerhetsutrustning och ger er instruktioner, men det är ni själva som säkrar er uppe bland träden. Innan vi börjar klättra demonstrerar instruktören hur utrustningen fungerar och ni får själva prova att använda utrustningen på lågt sittande vajrar.

Vad skall man packa med?
Kom i bekväma kläder, och inte något som ni är alltför rädda om. Det skall vara bekvämt att röra sig i, och risken finns att man kanske river upp byxor eller tröjor (händer ca 1 pers på 1000 som klättrar). När man klättrar i höghöjdsbanorna blir man ofta mycket varm, och  när man zippar så kyler man lätt ner sig lite. Dessutom blir man lätt törstig, så tag gärna med en flaska vatten!

 

 

 

Boka

Prisinformation

Nedan ser ni våra priser för 2018 - men innan ni tittar vidare, notera att vi har några olika typer av turer (läs mer här!).

Zip Only 2h: 350kr/person
Classic 3h: 399-499kr/person
Barn 7-12 år: -100kr rabatt
Onlinebokning: -25kr/person! Boka online och spara -25kr/person!!!

April
Lördagar 399kr/person

Maj - Juni
Lördagar 499kr/person
Söndagar 449kr/person

Juli - Augusti
Tisdagar & Torsdagar (27/6-10/8): 449kr/person
Lördagar 499kr/person
Söndagar 449kr/person

September
Lördagar 499kr/person
Söndagar 449kr/person

Oktober
Lördagar & Söndagar 399kr/person

 

Vägbeskrivning

Från E4:an: Sväng av E4:an vid Ödeshög och åk norrut mot Vadstena och Örebro. Efter ca 6km, strax efter avfart Hästholmen, sväng vänster mot "Alvastra". Kör ca 1km och sväng sedan in mot "Stocklycke". Kör ca 2km och ni är framme vid Stocklycke. Stocklycke är Ombergs centrum och har en stor asfalterad parkeringsplats samt flera byggnader som inrymmer café, vandrarhem och hantverkshus. De som skall klättra samlas utanför Omberg Ziplines lokal som ligger precis intill den lilla dammen.

Från Vadstena/Motala: Kör söderut mot Vadstena, därefter fortsätter ni söderut mot Ödeshög. Ni passerar efter 20km Omberg på er högra sida. Sväng höger efter Galleri Omberg - följ skyltar mot "Omberg", åk ca 5km på berget till "Stocklycke".

PÅ PLATS
Parkera på den stora parkeringen vid Stocklycke och gå mot husen. Vi håller till i det mindre röda huset, längst till höger från parkeringen sett.