Sevärdheter

Linköpings Slotts- & Domkyrkomuseum

Linköping

 

Museet håller tillsvidare stängt

Tillsvidare kommer Linköpings Slotts- och Domkyrkomuseum att hållas stängt pga. risken för spridning av Coronavirus covid-19. Beslutet har tagits efter rekommendationer från CSM, Centralmuseernas samarbetsråd. Exakt när museet kommer att öppna igen är i dagsläget oklart men ni kommer att kunna hålla er uppdaterade om det på museets hemsida www.lsdm.se 

Ett spännande museum i centrala Linköping

Välkommen till ett spännande museum i Linköpings slott. Här berättas om biskopsgården som blev ett kungligt palats. Slottet med anor från 1100-talet är landets äldsta profana byggnad som ännu är i bruk.

I den permanenta utställningen berättas biskopsborgens historia och här visas domkyrkans medeltida skatter. Man får stiga in i Biskop Bengts torn från 1286 och se resultatet av arkeologernas arbete. Här visas även några av Domkyrkans välbevarade unika textilier från sent 1300-tal och framåt tillsammans med kyrkligt silver från främst stormaktstiden.

För er som vill gå guidad visning rekommenderas Lördagsvisningen som hålls lördagar kl. 11:00-12:00. I visningen ingår även entré på museet där man efter turen kan se sig om på egen hand. Priset är detsamma som entrépriset (se nedan).

I entrén finner ni museets butik med många annorlunda och roliga varor. Böcker, hantverk, historiskt inspirarade varor och fina prylar för var varje hem. 

Museet finner ni i Linköpings slotts norra flygel i tre plan med ingång från den inre borggården.

Priser

Vuxen: 80 kr 

Barn/Ungdom: 40 kr

Student: 60 kr

Kulturarvskortet ger 50%.

För mer information gå in på vår hemsida www.lsdm.se

Mer från Linköpings Slotts- & Domkyrkomuseum

Utbud

Prisinformation

  • Vuxen: 60 kr
  • Studerande: 40 kr
  • ungdom till 18 år: 30 kr
  • barn till 7 år: gratis
  • Kulturarvskort: 30 kr

Res med kollektivtrafiken

Buss 3 från Linköpings resecentrum -hållplats Borggården

Fakta

Museet är i 3 plan och tillgängligt för rörelsehindrade, hiss till andra våningen och trapphiss till den tredje våningen.

Handikapptoalett, även med skötbord.

 

Vägbeskrivning

Centrala Linköping, ett stenkast från Domkyrkan!

Faciliteter

Hiss
Konferensmöjligheter
Skötrum för spädbarn
Tillgänglighetsanpassad