Service

Boxholms Turistbyrå

Boxholm

Boxholm - stig på

Boxholm är den välkomnande entrén till semesterparadiset runt sjön Sommen. I Boxholms tätort hittar du butiker, hotell och restauranger; simhall, biograf, bibliotek, golfbana och annat smått och gott som kan vara bra att ha på semestern eller i vardagen.

Missa inte att besöka Sommens riviera: Malexander! Här finns stugor att hyra, sevärdheter, camping, båtuthyrning och mycket mera. Ta dig ut på Sommen med ångbåten Boxholm II eller med egen båt. Sommen har över trehundra öar och är ett eldorado för fritidsbåtar. Strandlinjen består av stupande klippor och långa stränder om vartannat. Hänförande vackert helt enkelt.

Kom och upptäck själv
Här finns mycket att se och uppleva. Njut av skogen, sjön och naturen. Prova Boxholmsost, gör ett besök i Bruksmuseet och lär dig lite om vår intressanta historia som brukssamhälle.

Kom och upptäck mera
Här finns en uppsjö av möjligheter för den aktive: golf, vandringsleder, badplatser, kanotpaddling, fiske och skidåkning på konstsnö för att nämna några. Eller varför Inte koppla av på ett mysigt café.

I Boxholm får du mer - mycket mer!
Vill du stanna längre eller kanske tom för alltid, kan vi utlova såväl möjligheter till aktiv fritid, som bra och billigt boende. Vi har även riktigt bra kommunikationer  till de omkringliggande städerna. För de som har prövat Boxholm blir det ofta självklart att komma tillbaka, såvida man inte stannar helt och hållet förstås.


Mer turisminformation

Boxholms kommun har sin turisminformation på följande webbplats.


Välkommen!

Res med kollektivtrafiken