Sevärdheter

Norrköpings Symfoniorkester

Norrköping

Kom och låt musiken lyfta dig! Norrköpings Symfoniorkester spelar klassisk musik för alla, både barn och vuxna, nördar och nybörjare. 

Norrköpings Symfoniorkester grundades 1912. Sedan dess har orkestern placerat Östergötland på kartan både nationellt och internationellt.

SON är en av Sveriges sju professionella symfoniorkestrar. Vi har 85 heltidsanställda musiker och spelar regelbundet på de två hemmascenerna centralt i Östergötlands storstäder: De Geerhallen i Norrköping och Crusellhallen i Linköping.

Orkestern är en del av Scenkonst Öst, där även Östgötateatern ingår. Teatern och orkestern gör också produktioner tillsammans.

Tradition och förnyelse

Med SON får du höra allt från barock till rock, men tyngdpunkten i repertoaren ligger på 1800-talets stora romantiker från Beethoven till Mahler. Orkestern lägger stor vikt vid att spela den svenska och nordiska musiken, och stöder aktivt den moderna konstmusiken. Orkestern har också en omfattande verksamhet riktad mot barn och ungdom, och åker även på internationella turnéer, detta år till Musikverein i Wien.

Grammis-orkestern
De senaste åren har Norrköpings Symfoniorkester nominerats till flera Grammisar. Och ett par gånger har vi också kammat hem dem! I februari 2015 vann orkestern en Grammis för inspelningen av den svenske kompositören Allan Petterssons symfoni nr 9, och även för Hommage med Sven-Bertil Taube.

Välkommen!

Under säsong spelar SON minst ett program i veckan, oftast torsdagar eller lördagar i Norrköping och onsdagar eller fredagar i Linköping. Biljetter bokar du enklast via orkesterns egen hemsida.
Boka biljetter på SONs hemsida >>
Du är också välkommen att ringa Norrköpings Turistcenter på 011-15 51 00 eller Linköping Konsert & Kongress på 013-190 00 00. 

Prisinformation

Prisexempel säsongen 2018/2019:

  • Ordinarie pris i Norköping, kategori 1: 340 kr. 
  • Ordinarie pris i Linköping, 380 kr. 
  • Barn och skolungdom t o m 19 år samt studerande fr 19 år: 50 kr

För mer detaljerad information se respektive konsert eller kontakta försäljningsställena: 

Norrköping 011-15 51 00, Linköping 013-190 00 00

 

 

 

Res med kollektivtrafiken

Gå av spårvagnen på hållplats "Hörsalsparken". Gå backen rakt nedför Repslagaregatan, så ser du konserthusets entré.

Sociala medier


Twitter