Sevärdheter

Arbetets museum

Norrköping

I den unika industribyggnaden Strykjärnet mitt i Motala ström finns ett annorlunda museum. Arbetets museum skildrar arbetslivet och vardagslivet – människor och deras berättelser. Huset är fullt med kultur för alla åldrar.

Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

På tisdagskvällar under höst och vår anordnas program med allt från föreläsningar, workshops till debatter och konserter. Många program är kopplade till utställningarna. Andra berör frågor om arbete, arbetsliv, genus och etnicitet.

En viktig del av museet är ett centrum för politisk illustrationskonst – EWK museet. Här finns en permanent utställning om Ewert Karlsson, mer känd under signaturen EWK. Han är en av Sveriges mest kända politiska tecknare och utställningen berättar om hans liv och arbete. Här visas också tillfälliga temautställningar och bilder av andra politiska tecknare.

Museet har en kreativ verkstad som är öppen på lov och varje helg mellan 12.00 och 16.00. Här kan barn och vuxna skapa tillsammans. Verkstaden arbetar alltid med teman som knyter an till våra utställningar.

Mer från Arbetets museum

Utbud

Prisinformation

Fri entré

Vissa programaktiviteter kan ha en kostnad.

Fakta

Aktuella utställningar hittar du på museets hemsida www.arbetetsmuseum.se.

Vägbeskrivning

GÅENDE FRÅN JÄRNVÄGSSTATIONEN

Gå Drottninggatan i riktning mot stadens centrum. Innan du passerar Saltängsbron över Motala Ström tar du höger vid Bråddgatan. Gå några hundra meter. Sväng sen vänster in på Tunnbindaregatan och gå cirka 400 meter tills den tar slut. Korsa Västgötegatan och gå in på Holmengränd. Gå över den lilla gångbron som leder direkt till Arbetets museum.


MED BIL E4 NORR/SÖDER

Ta av första avfarten till Norrköping. Följ därefter skyltning mot Industrilandskapet. När du kommer till Kungsgatan följ den tills du passerat Bergsbron och ta vänster in på Kvarngatan. Därefter tar du höger in på Källvindsgatan för att komma till museets parkering. Vi har platserna 1-20. Parkeringstillstånd hämtas i museets reception.

Faciliteter

Lunch
Hiss
Affär
Kafé
Konferensmöjligheter
Kreditkort accepteras
Restaurang med fullständiga rättigheter
Skötrum för spädbarn
Handikappanpassad
Trådlöst internet
WC
Frukostservering
Året runt öppet
Barnmeny
Parkering