Sevärdheter

Nya Skådebanan i Östergötland

Linköping
Skådebanan - Din länk till kulturen
Vi arbetar för att ge dig det lilla extra kring din kulturupplevelse, vi ser till att du kommer iväg till konserter, teatrar, gallerier och museum.
Genom våra erbjudanden, tips och idéer har du lättare att hitta det som passar just dig.

Välkomna in till oss!
Vi säljer biljetter till många olika evenemang. Vi har ett galleri där vi visar samtidskonst med ca 9 utställningar per år. Vi är också en infopoint för Linköping vilket innebär att du kan komma in till oss och hämta material eller läsa om vad som pågår i Östergötland. Vi har också ett rum för Östgötsk konst, design och hantverk där du kan handla saker gjorda utav östgötska konstnärer.

Öppettider t.om. 21/6
Mån: stängt
Tis: 11 - 18
Ons - Fre: 11 - 15.30
Lör - Sön: Stängt


Sommaröppettider 26/6 - 3/8
Mån: stängt
Tis - Fre: 12 - 15

Medlem i Skådebanan - Vad innebär det?
Genom Skådebanan får du den där lilla extra puffen som gör att du tar dig iväg ut till kulturens arenor. Genom våra erbjudanden, tips och idéer har du lättare att hitta det som passar just dig både i din närhet men även på andra platser i länet.
Som medlem i Skådebanan får du löpande information om aktuella kulturhändelser runt om i länet. Du blir inbjuden att åka med oss på trevliga resor till våra nationalscener, museer och andra kulturmål till förmånliga priser. Du blir erbjuden rabatt till många konserter och teaterföreställningar m.m.

Kultur betyder ökad livsglädje, kultur står för gemenskap och välmående. Idag har forskningen kommit långt i sin förståelse för kulturens positiva verkan. Mycket resurser läggs på att forska om dess goda påverkan och effekter. Kultur på recept och kultur i vården är två starka krafter som växer allt mer.

Kärnan i Skådebanans verksamhet idag är våra ideellt arbetande kulturombud. Uppgiften är att väcka och utveckla kulturintresset på arbetsplatser, i föreningar, i bostadsområden och skolor. Kulturombudens kunskap och intresse växer genom ständig kontakt med bl.a. teater, musik, konst, dans, film och litteratur.

Som ombud får du det lilla extra utöver de utskick som alla våra medlemmar får.
Du får även...
...inbjudan till ombudsträffar/ombudsutbildningar flera gånger per år. Ombudsträffarna har karaktär av fortbildning och utgör ett fördjupande komplement till ordinarie kulturutbud. De kan t.ex. innehålla ett möte med en konstnär, besök bakom kulisserna, föredrag och / eller ett scenframträdande.
...inbjudningar till vernissage på olika konstgallerier, förhandsvisningar och generalrepetitioner.
...rabatt till många konserter och teaterföreställningar och ibland förhandsvisningar, publikrepetitioner.
...resor till våra stora nationalscener, museer och andra intressanta kulturmål till förmånlig priser.
...och mycket, mycket mer

Medlem i Skådebanan - Vad kostar det?
Vill du själv vara med i Skådebanan och inte får ihop en grupp så betalar du en årsavgift på 125 kr och får då månadsinformation och erbjudanden skickad direkt till dig via e-post. Samma erbjudnaden som erbjuds ombuden skickas då till dig. För mer information om ombudserbjudanden, se här ovanför.
- Arbetsplatsen/gruppmedlemmar
betalar en årsavgift på 50 kr per anställd/gruppmedlem, ombudet har fritt medlemskap, minsta avgift 250 kr/år för hela gruppen. Ombudet får informationen och erbjudanden skickad till sig och förmedlar detta vidare till sin grupp.
- Medlemsorganisation
Skådebanan ägs av sina medlemsorganisationer som också nominerar ombud till årsmötet och till styrelsen.Fackliga organisationer, bostadsrättsföreningar, intresseorganisationer av alla slag, föreningar med koppling till kulturlivet som teatergrupper, konstföreningar m.fl. Är du medlem i någon organisation som du tror skulle kunna vara intresserad av medlemskap, hör av dig till oss. Som medlemsorganisation betalar ni 500 kr / år och får regelbundet vår information skickad till er. Som medlemsorganisation lånar du vårt hus i Trädgårdsföreningen utan extra kostnad.
Vi jobbar alltid lite extra för att föra ut våra medlemsorganisationers arrangemang till våra medlemmar runt om i länet.

Ansökan om medlemskap
Vill du veta mer om vad ett medlemskap kan innebära för dig, ditt arbete eller din förening?
Eller gå in på vår hemsida och ansök om medlemskap redan idag!
www.skadebanan.nu

Mer från Nya Skådebanan i Östergötland

Utbud

Prisinformation

Fri entré till hela parken

Fakta

Skådebanans historia
Skådebanan är en ideell organisation som bildades 1910 med mottot "Klassiker till folket". Uppgiften var att nå människor som vanligtvis inte kommer i kontakt med teater. Från början producerade man teater och arbetade som publikorganisation. 1937 delades verksamheten upp och teaterproduktionen fick namnet Riksteatern, medan publikorganisationen fortsatte heta Skådebanan.

 

Skådebanan idag
Idag har målet vidgats och omfattar nu förutom teater och musik även dans, bildkonst och annan kulturell verksamhet. Regionala skådebanor runt om i Sverige arbetar idag via sina kulturombud för att vidga intresset och göra kulturen tillgänglig för så många som möjligt. Den levande kulturen är direkt och ögonblicklig, den griper tag och engagerar. Att som publik ta del av kulturell och skapande verksamhet ger dig upplevelser som berikar ditt liv genom att stimulera din tanke och kittla dina känslor.

Vägbeskrivning

Vårt lilla hus ligger direkt till vänster när du kommer in genom grindarna till trädgårdsföreningen från Drottninggatan.