Evenemang

Lek & lär i Bryggaregården

Friluftsmuseet Gamla Linköping, Linköping

I Bryggaregården får alla vara med i dagens bestyr och det är mycket som ska göras. Byken ska tas om hand, alla ytor ska dammas och mattorna piskas så att hemmet skiner från topp till tå. På vedspisen lagar vi mat och kokar kaffe så matoset letar sig ända ut på gatan.

Vad vi gör för stunden varierar, men vi kan lova att det alltid finns användning för små händer som kan hugga i. Ingen vecka är den andra lik, så kom in och se vad vi gör just idag! 

Under Tidernas sommar 26/6-20/8 arbetar vi med olika teman. Kom förbi och se vad vi gör just idag!

 • Hem ljuva hem v 26, 26/6-2/7
  Med ett eget hushåll är det mycket som ska göras. Den här veckan fejar vi och fixar från golv till tak.
 • Folktro v 27, 3-9/7
  Med hjälp av gamla traditioner försöker vi skydda Bryggaregården och oss själva från sjukdomar och olika väsen. Varje dag presenteras ett nytt väsen och en ny ört med dess användningsområden.
 • Växtfärgning v 28, 10-16/7
  Vi färgar ullgarn med växter ifrån naturen.
 • Mat v 29, 17-23/7
  Vi gör raggmunk och andra klassiska rätter från Östergötland.
 • Mjöl, bröd och smör v 30, 24-30/7
  Vi bakar bröd i järnspisen och maler mjöl för hand. Smör kärnas, tvättas och saltas.
 • Sylt och saft v 31, 31/7-6/8
  Vi syltar och saftar av frukt och bär.
 • Husförhör v 32, 7-13/8
  Bryggaregården ska stå för kaffet efter årets husförhör. Vi förbereder genom att städa, krusa örngott och baka sju sorters kakor. Samtidigt ska kristendomsläran övas in så att prästen blir nöjd med våra kunskaper.
 • Man tager vad man haver v 33, 14-20/8
  Vad gör man när pengarna och resurser inte räcker? Under hårdare tider fick man ta vad man hade hemma och göra det bästa av små medel. Den här veckan tömmer vi våra förråd och ser vad vi kan hitta på med det.

OBS! Vissa aktiviteter är väderberoende och kan ändras beroende på väderlek. 

 

 

Mer från Friluftsmuseet Gamla Linköping

Utbud

Prisinformation

Fri entré

Hoppa förbi Facebookflöde

Vägbeskrivning

Friluftsmuseet Gamla Linköping är beläget ca 2 km väster om Linköpings centrum. Det är lättillgängligt med egen bil från såväl stadskärnan som från flera större vägar, till exempel E4.
Kommer du med bil från centrum kör du Drottninggatan/Malmslättsvägen alternativt ytterringen (y-ring) och följer skyltningen.
Från E4 finns skyltning "Gamla Linköping" vid avfart 111 (tredje avfarten om du kommer norrifrån, första avfarten om du kommer söderifrån).