Hoppa till innehållet
Hoppa till sidfoten
Evenemang

Sango - en cirkus på väg

Österbymo, Ydre, Ydre

Möt professionella cirkusartister i en fartfylld gratisföreställning för alla åldrar. Den efterlängtade uppföljaren till 2016 års populära cirkusturné är här!

En cirkusgrupp kommer för att uppträda. Man ska bjuda på akrobatik, luftakrobatik, lindans och jonglering, kryddat med inslag av magi, hiphop och parkour. Men en av artisterna hittar inte sin plats. Kanske för att hon inte riktigt förstår hur allt fungerar. Kanske för att de andra inte ger henne en ordentlig chans. Men genom föreställningens hisnande nummer och genom att försöka förstå och lära sig lita på varandra hittar gruppen en väg att fungera tillsammans.

Ŝanĝo – en cirkus på väg kretsar kring temat att finna sig själv och sin plats i ett nytt sammanhang. I en grupp eller ett samhälle där alla bär på olika livserfarenheter handlar det både om att våga släppa in och om att våga ta plats. Ŝanĝo betyder förändring på esperanto, ett språk vars syfte är att öka förståelsen mellan människor.

Föreställningen är en fristående uppföljare på Håll ihop – en cirkus på hjul, som i fjol sågs av cirka 5 000 personer under den bejublade sommarturnén Östergötland runt. I år består ensemblen av fem artister från Sverige, Marocko, Danmark och Frankrike.

{{favourites.count()}}