Hoppa till innehållet
Hoppa till sidfoten
Evenemang

Galleri Magnifik - Lisbeth Sandvall, målningar

Linköping
Lördagen den 22 april kl 13.00 är det vernissage på Galleri Magnifik. Denna gång är det Lisbeth Sandvall från Växjö som ställer ut sina målningar.
Lars Eklund inviger utställningen.


Utställningen pågår t o m 18 april.

Vi hälsar konstnär Lisbeth Sandvall välkommen tillbaka till Galleri Magnifik. År 2000 hade hon en mycket uppskattad och välbesökt utställning på vårt galleri.

Lisbeths målningar är fyllda av starka färger och ofta abstrakt där ibland landskap och figurer kan skönjas och innehåller sånt som man bara kan ana.

Hon tolkar ofta människors möten. Oljan är det främsta uttrycksmedlet men arbetar även med grafik, quache och akvarell. Hennes färgbehandling är levande, smått skimrande, orena färgytor byggs upp med skikt över skikt. Färgytor bearbetas ibland ristas med penselskaftet i avsikt att öka effektuttaget.

Lisbet är uppväxt i Rydsnäs, utanför Eksjö, men bor sedan många år i Växjö.
Med föräldrar som var konstnärliga började hon måla i tidig ålder, men det är under de senaste 20 åren som hon tagit sitt skapande mer på allvar. Hon kombinera sitt måleri med en halvtidstjänst som lektor vid Linné-universitetet i Växjö.

Hon har haft en rad separatutställningar i Sverige samt en i Madrid. Hon har också deltagit i Stockholm Art Fair samt mängd samlingsutställningar även i Norge, Frankrike och Italien. 2009 blev hon inbjuden att delta i Florensbiennalen i Italien. Hon är representerad i olika kommuner och landsting och varit med ett antal Jurybedömda utställningar.

Hennes utställningar är ofta kritikerrosade med rubriker som ”Lisbeth väcker känslor med abstraktioner.” ”Hon är en glädjande överraskning, en kolorist med härliga färger och stor fantasirikedom i sina oljor.”

Vi ser framemot att på nytt få visa upp Lisbeths konst i vårt Galleri.

Prisinformation

Fri entré För tider, se hemsidan

{{favourites.count()}}