Hoppa till innehållet
Hoppa till sidfoten
Evenemang

1800-talets mat på Nääs

Amerikaveckan, Ydre

Följ med på en spännande historisk matvandring i gårdsmiljö. Här får du berättat vad våra förfäder åt och drack samt hur maten kom från jord till bord. På Nääs säteri har det bedrivits odling sedan urminnes tid och gården försörjde under 1800-talet närmare 100 personer. I vandringen ingår också en trerätters 1800-talsmiddag och lämplig dryck. 

Hanna Tunberg är sommelier och medeltidsarkeolog. Hon arbetar till vardags med mat- och dryckeshistoria och som skribent. Gunnar Emanuelsson är ägare till Nääs Säteri och driver idag gårdens ölbryggeri med anor från 1800-talet. Tillsammans ger de en levande och inspirerande bild av hur livet kan ha varit på 1800-talet och framförallt hur mathushållet fungerade under denna tid.

Mer från Amerikaveckan

Utbud

Prisinformation

Pris 440 kr/person.

Anmälan: Senast 25/7 till Nääs gårdsbryggeri info@naasbrygg.se eller 0140-770130

 

{{favourites.count()}}