Hoppa till innehållet
Hoppa till sidfoten
Evenemang

Fotoutställning Mia Karlsvärd - Simplicity, tulpaner i all enkelhet

NevaBooks Fotogalleri i Rimforsa, Kinda

Fotoutställning med Mia Karlsvärd
Vernissage lördag 22 april 2017 kl 12-15 på NevaBooks Fotogalleri i Rimforsa. Utställningen pågår sedan till 9 juni. Öppet On-fr 10-17, lö 12-15.

Tulpaner. I all enkelhet.
- Det är nog så att skönheten ligger i förändringen.
Från ungdom, till full blom, i processen att åldras och vissna.
I all enkelhet har jag koncentrerat mig på en blomma - tulpanen.
Ibland går man över ån efter vatten. Komplicerar saker och åker långt bort för att få inspiration. Jag har istället valt att begränsa mig, och förenkla.
Tulpanerna har jag följt i några år. Jag har fångat dem när jag hunnit, haft inspiration, och lust. Alla bilderna är tagna nära vasen de blomstrat i ...och vissnat. Inte som tidigare projekt där jag suttit på bönpallen och åkt runt omkring i världen.

Om
Mia Karlsvärd är fotograf sedan 1989. Hon var pionjär som kvinnlig pressfotograf och en av de första att anamma den digitala tekniken inom sitt skrå.
Projektet att fotografera från MC har hon arbetat med sedan 2007 och 2012 visade vi utställningen "Ur spättans synvinkel" här i Rimforsa. Tulpanerna har hon fångat sedan 2014...med macro, oftast på högsta bländaren.
Hon har varit produktiv med ett större antal utställningar, både i Sverige och Europa. Hon förekommer även i flera fotoböcker med sina bilder. Bland annat, Fotografer i Östergötland. 2008 gav hon ut den egna fotoboken ”Ur spättans synvinkel”.
Bilderna i utställningen är till salu och de görs i en begränsad upplaga.

Mia Karlsvärd - Simplicity, tulpaner i all enkelhet, fotoutställning 22 april - 9 juni

Onsdag - Fredag 10.00 - 17.00
Lördag 12.00 - 15.00

Res med kollektivtrafiken

Gångavstånd både från busshållplatsen vid 34an samt från Rimforsa Resecentrum Från hållplatsen vid riksväg 34 går du mot Rimforsa centrum. Du ser det stora röda trähuset med Nevabooks takskylt när du går över järnvägsbron. Går du av bussen vid resecentrum, går du över järnvägen och går Dahlvägen till vänster så långt det går.

Vägbeskrivning

Från LInköping, följ väg 34 mot Vimmerby. Ta av mot Centrum /Åtvidaberg i rondellen i Rimfosa.

Du hittar NevaBooks fotogalleri i ett stort rött trähus, precis vid järnvägsbron. En takskylt "Nevabooks" sitter på hustaket mot vägen. Kör runt grannhuset (ICA) för att komma till vår infart.

Faciliteter

Hiss
Affär
Kreditkort accepteras
WC/Toalett
Parkering

{{favourites.count()}}