Evenemang

Visningar av slottet

Löfstad Slott museum, Norrköping, Norrköping

Löfstad Slott med anor från 1600-talet. Den sista ägarinnan Emilie Piper testamenterade slottet till Östergötlands museum som sedan 1942 visar slottet för allmänheten. Vid E4 mellan Norrköping och Linköping ligger Löfstad slott, högt uppe på ett berg. Ursprungligen byggt på 1600-talet av Axel Lillie som morgongåva åt hustrun Christina Mörner. Slottet brann 1750 men återuppbyggdes igen av Hedvig Catharina de la Gardie och Axel von Fersen d. ä. Slottet har gått i arv i samma familj i över 350 år.

Den sista ägarinnan Emilie Piper testamenterade sitt hem till Östergötlands museum och Riddarhuset. Besök hennes hem så som det såg ut vid hennes bortgång 1926. Slottet är bevarat in i minsta detalj, från konst och möbler till den grevliga familjens privata ägodelar. Besök även köksträdgården och Emilie Pipers "Flowercorner in the gardens". Första helgen i december är det alltid Jul på Löfstad med levande ljus, pepparkaksbak, hantverkare och lokal julmat. I slottsbutiken som inryms i det gamla herrskapsstallet handlar du vackra och annorlunda presenter året om.

Värdshuset Löfstad slott erbjuder dagkonferenser, mat- och kaffeservering året om. På sommaren även utomhuscafé. Missa inte ett av Östergötlands största midsommarfirande i den engelska parken. Den guidade visningen tar 50 minuter. Hjärtligt välkomna!

Prisinformation

90 kr. Fri entré under 18 år.

Hoppa förbi Facebookflöde

Fakta

Löfstad slott
605 97 Norrköping

Tel: 011-33 50 67
Bokning: 011-33 50 67
Epost: lofstad.slott@ostergotlandsmuseum.se
Hemsida: www.lofstad.nu

Faciliteter

Lunch
Affär
Kafé
Restaurang med fullständiga rättigheter
WC/Toalett