Evenemang

Makt & Kärlek på Vadstena Slott!

Vadstena Slott, Vadstena

Året är 1580. Drottning Katarina Jagellonica och kung Johan III har nyligen anlänt till Vadstena slott. De har dragit sig undan regeringsbestyr och hovceremoniel. Kungaparet vill ha några dagar för privatliv och umgås med goda vänner. Deras Majestäters ankomst har skett helt utan yttre ståt och i deras uppvaktning finns endast två kammarherrar.

Men osynliga i kulissen finns givetvis munskänken, fatburshustrun, tvätterskan, dörrsvennen och många andra...

I gästbyggningen logerar kungaparets goda vänner. Även om Du kanske inte vet det, så hör just Du till Katarinas och Johans förtrogna vänkrets. Därför är Du i afton inbjuden till slottet där Du tas emot av kungaparet som på sitt älskvärda sätt visar runt i salar och gemak. Du får nöjet att deltaga i ett hemma-hos-reportage-in-live (renässansmodellen).

Slottets rumsliga prakt tjänar som fond för en historia om makt och kärlek, en historia som uttrycks på de mest mångskiftande sätt, hur vi äter, hur vi klär oss, hur vi tänker, älskar, intrigerar – och dör...

Följ med på denna dramatiserade guidning som äger rum kvällstid i slottet.. Här får du både smaka, känna och uppleva historien på ett levande sätt!

Datum
Tisdagar under perioden 11/7 – 15/8 kl. 21.45

Förbokning görs till office@visitvadstena.eu eller via telefon till 0143-62 16 00. Om vi skulle ha några platser kvar säljes dessa i dörren.

Pris
Vuxen: 170:-
Pensionär/student: 160:- (vid uppvisande av giltigt intyg/leg)
Ungdom (12 – 17 år): 80:-
Familj (2 vux, 2 barn): 400:-

Välkomna! 

Prisinformation

Vuxen: 170:-
Pensionär/student: 160:- (vid uppvisande av giltigt intyg/leg)
Ungdom (12 – 17 år): 80:-
Familj (2 vux, 2 barn): 400:-

Res med kollektivtrafiken

Hållplats "Stationen Vadstena" ligger precis bakom slottet.

Hoppa förbi Facebookflöde

Vägbeskrivning

Med bil:
Från Linköping, E4 mot Helsingborg, sedan väg 206 mot Vadstena
Från Motala, väg 50 mot Jönköping, du svänger sedan av till väg 919 mot Vadstena/Ödeshög
Från Ödeshög, följ väg 919 (Mjölbyvägen och Ödeshögsvägen) mot Vadstena/Motala

Med buss:
Från Linköping finns expressbuss 65 och 68 som trafikerar hållplatsen. Från Linköping finns även möjlighet att ta Östgötapendeln till Skänninge och där byta till buss 661 mot Vadstena. Från Linköping kan man ta sig via buss eller Östgötapendeln till Motala, från Motala trafikerar buss 612 och 613 hållplatsen.
Från Ödeshög trafikerar buss 610 hållplatsen.