Evenemang

Sälsafari och båttur i Östgötaskärgården

Gryt, Valdemarsvik

Följ med på en intressant och spännande naturupplevelse längst ut i ytterskärgården. Onsdagar och söndagar mellan 2 juli och 20 augusti besöker vi Sandsänkans sälskyddsområde. Mitt i sälskyddsområdet som har en radie på 1 km står själva fyren Sandsänkan. Här finns några mindre hällar som en sälkolloni åter har etablerat sig vid sedan något decenium.

Onsdagar avgår båten från Harstena kl 18.00 och turen tar ca två timmar.

Söndagar avgår båten från Fyrudden kl 15.30. Först åker vi till Harstena och där kan man antingen checka in (om man ska stanna över natten) eller så tar man en promenad runt ön och så ses vi igen kl 18.00 för att åka vidare till sälskyddsområdet. Turen tar ca 2 timmar och för de som inte ska man inte stanna över natten så fortsätter vi sedan tillbaka till Fyrudden. Stannar man över natt går båten ca 9.30 på måndagen.

En spännande mix av naturupplevelse, historia och äventyr!

Det här är en aktivitet i #Utflykta 2017, se hela listan här >>

Prisinformation

Sälsafari:

450 kr per person från Harstena.

650 kr per person från Fyrudden. Boende från 250 kr per person

Barn under 12 år halva priset.

Fakta

Två gånger i veckan, onsdagar och söndagar, 2/7 t o m 20/8.

Onsdagar:

Båten avgår från Harstena kl 18.00 och går ut till Sandsänkans sälskyddsområde längst ut i havet. Tillbaka på Harstena ca 20.00.

Söndagar:

Båten avgår från Fyrudden kl 15.30 och kommer till Harstena ca 16.00. Där har man fri tid att titta på ön och har man valt att stanna över natt så sker incheckning i stugorna då. Därefter avgång från Harstena 18.00. Båten går ut till Sandsänkans sälskyddsområde längst ut i havet. Tillbaka på Harstena ca 20.00. Stannar man på Harstena över natten så går båten tillbaka till fastlandet kl 9.30 på måndagmorgonen, annars fortsätter man vidare efter en kortare paus, då är man tillbaka på Fyrudden strax efter 20.30.