Hoppa till innehållet
Hoppa till sidfoten
Äta

Bistro Aboard Esperanza restaurang på Kinda kanal Linköping

22:00 Linköping

Restaurang ombord på segelskeppet Esperanza. Vi lagar mat efter säsong. Råvaror, väder och humör styr vad vi stoppar i våra grytor. Gärna från nära gårdar, men med en doft av fjärran hamnar.

Vi bjuder på skeppsmiljö från 1902 med utsikt över Kinda kanal mitt i Linköping.

Linköpings flaggskepp

Ombord på Esperanza lagar vi mat efter säsong. Råvaror, väder och humör styr vad vi stoppar i våra grytor. Gärna från nära gårdar, men med en doft av fjärran hamnar. Vi bjuder på genuin atmosfär och hemma hos känsla.

Öppen byssa

Vår öppna byssa ger närkontakt mellan besättning och gäster. Vi lagar all mat från grunden

En lycklig båt har god mat och en kapten som ser till att det är bra stämning ombord. Från byssan sprider sig goda dofter och i skansen småmyser gästerna.

Linköpings bästa läge?

På däck njuter vi av närheten till vattnet. Centralt läge och utsikt över Kinda kanal gör att Esperanza har ett av Linköpings bästa lägen.

Öppet året om

Bistro Aboard på Esperanza har öppet året om. Vi ordnar evenemang av alla slag, alltifrån livemusik till firmabokningar och bröllop. 

Vår mysiga skans rymmer ca 35 personer. I kaptenshytten finns det plats för 20 till. I två småhytter sitter ni en mindre grupp och får lite avskildhet.

På däck kan du njuta av Kinda kanal, till och med på kaptenshyttens tak!

Flexibel öppettid

Vi öppnar senast 16.00 tisdag - lördag och har öppet till MINST 21.00. Har vi trevliga gäster ombord får ni självklart sitta kvar.

Välkomna ombord

Önskar kapten Ann-Mari och gastar!

Res med kollektivtrafiken

Det finns flera busshållplatser i närheten. Vilken du väljer beror på varifrån du kommer ifrån. Gångavstånd till Linköpings resecentrum.

Fakta

Esperanza är ett segelskepp byggt i Holland 1902. Hon är drygt 30 meter lång och 5,34 meter bred. Med sina två master sticker hon mer än 24 meter över vattenytan.

Ombord finns det 35 sittplatser i skansen, 20 till i kaptenshytten, två små hytter med fem platser i varje och många platser uppe på däck.

Vägbeskrivning

Esperanza är ett segelskepp. Du hittar henne i Kinda kanal, mitt i centrum av Linköping.

Följ Nygatan mot kanalen så ser du Esperanza där Nygatan övergår i Strandgatan.

Parkera gärna i p-huset Druvan som ligger 100 meter från skeppet.

Faciliteter

Uteservering
Konferensmöjligheter
Kreditkort accepteras
Restaurang med fullständiga rättigheter
WC/Toalett
Året runt öppet
Barnmeny

{{favourites.count()}}