Evenemang

Östgötadagarna på naturum Tåkern

Naturum Tåkern, Ödeshög

Sveriges vassaste naturum


Naturum Tåkern ligger i Glänås besöksområde i Tåkerns naturreservat. Byggnaden, ritad av Wingårdhs arkitektkontor, är helt klädd av vass. Inne på naturum möts du av kunniga naturumvärdar, utställning och film om Tåkerns natur. Det finns också ett lab, en liten butik och kaffehörna. Intill naturum ligger fågeltornet. Flera vandringsleder startar här. Tornet, Strandpromenaden och Prinsessan Estelles Sagostig är tillgängliga med rullstol och barnvagn.

Gratis entré! Utställning, film, visning kl 10.30.
Lördag: kl 10-11.30 Guidning Flyttfåglar och våtmarker (6o/30 kr) kl 14-15 Föredrag ”Naturens röst” av Henrik Ekman 60kr/vux
Söndag: kl 9-10 Guide i fågeltornet, kl 11-12 Guidning Tåkerns natur och kultur (60/30 kr), kl 14-15 Håva småkryp

Höstens tillfälliga utställnings handlar om Tåkernfonden 30 år. Vi jobbar också med att sätta Östergötland i rörelse samt med Ekosystemtjänster.

Det här evenemanget är en del av Östgötadagarna 2017. Läs mer om Östgötadagarna >>

Prisinformation

Gratis entré, guidning 60 kr vuxen, 30 kr/barn. Föredrag 60 kr/vuxen.

Hoppa förbi Facebookflöde

Fakta

Guideturen tar ca 1 timme. Kläd er lite extra varmt, det kan blåsa kallt vid Tåkern. Det går också att köpa kaffe/te/saft och en enkel kaka, frukt- och nötbar eller choklad inne på naturum. Vi rekommenderar gärna något av bygdens caféer, som Tåkerns vandrarhem och café i Svanshals, eller rikskända Väderstad centralkonditori.

Vägbeskrivning

Från E4, tag av i Väderstad. Sväng vänster i rondellen och kör mot Ödeshög på gamla E4. Tag höger mot Kyleberg och naturum Tåkern.

Faciliteter

Skötrum för spädbarn
Tillgänglighetsanpassad
Uteplats
WC/Toalett
Ängsmark
Vandringsled
Onlinebokning
Kaffe/Te
Parkering
Bussparkering
Gratis WiFi